Επανήλθαν μετά από επτά ώρες “κράχ” Facebook, Instagram, Messenger και Whatsapp

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Λίγο πριν τη 1 το πρωί της Τρίτης επανήλθαν σε λειτουργία τα social media και οι πλατφόρμες επικοινωνίας των Facebook, Instagram, Messenger και Whatsapp.

Η λειτουργία τους, η οποία είχε διακοπεί για σχεδόν 7 ώρες, αποκαθίσταται σταδιακά, μετά από μία από τις μεγαλύτερες τεχνικές βλάβες στην ιστορία της εταιρείας.

«Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος», «αδύνατον να βρεθεί η διεύθυνση του διακομιστή», ανέφερε η ιστοσελίδα του Facebook απευθυνόμενη στους χρήστες, σήμερα γύρω στις 18.30 ώρα Ελλάδος. Το blackout ήταν «αισθητό» τόσο στην Αμερική (και σε περιοχές όπως η California και η Νέα Υόρκη), όσο και στην Ευρώπη.

Πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ως πιθανή αιτία πρόβλημα με το σύστημα Domain Name (DNS), το οποίο επιτρέπει στις διαδικτυακές διευθύνσεις να μεταφέρουν τους χρήστες στους ιστοτόπους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook βιώνει άλλη μία κρίση μετά την καταγγελία πρώην υπαλλήλου της που κατηγορεί την εταιρεία ότι βάζει τα κέρδη πάνω από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της τροφοδότησης του μίσους.

Η πολύωρη διακοπή λειτουργίας προκάλεσε μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία για το Facebook καθώς μετά το πρωτόγνωρο black out παγκοσμίως η μετοχή της εταιρείας κατρακυλά ενώ μονοπωλεί το ενδιαφέρον στα διεθνή ΜΜΕ.

Πάντως οι  πλατφόρμες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στη λειτουργία τους.

Πληροφορίες από documentonews.gr & avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση