Εξεταστική για λίστα Πέτσα: Οι μεθοδεύσεις της ΝΔ προκαλούν αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η ΝΔ ή δεν ήξερε τι ψηφίζει ή το μετάνιωσε γιατί κάτι φοβάται» είπε η Όλγα Γεροβασίλη για την Εξεταστική για λίστα Πέτσα και Opinion Poll.

Την έντονη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Διάσκεψη των Προέδρων έφερε η απόφαση της «γαλάζιας» κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή να μην κληθούν πολιτικά πρόσωπα για τις «Λίστες Πέτσα» και την κρατική χρηματοδότηση της Opinion Poll.

«Η επιτροπή είναι πολιτική επιτροπή και αναζητά πολιτικές ευθύνες, δεν μπορούν να κληθούν υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν έχουν πολιτική ευθύνη. Δεν συνάδει με το πνεύμα του Συντάγματος», υποστήριξε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. «Η ΝΔ ή δεν ήξερε τι ψηφίζει ή το μετάνιωσε γιατί κάτι φοβάται» τόνισε χαρακτηριστικά η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Δημιουργεί ένα άτυπο δεδικασμένο για τις εξεταστικές του μέλλοντος» πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, διαμαρτυρίες υπήρξαν και από άλλους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να φέρεται να λέει «να μου πείτε αν πάτε να κάνετε μια επιτροπή μαϊμού ή light».

Από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής, η απάντηση στις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν πως δεν «μπορεί να γίνει εξεταστική για την εξεταστική», σημειώνοντας πως η Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι αρμόδια για το τι θα γίνει στην Εξεταστική Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση της ΝΔ για μια «εξεταστική Πέτσα» χωρίς τον Στέλιο Πέτσα ως μάρτυρα, αλλά και την μη κλήση κανενός άλλου πολιτικού προσώπου στην Εξεταστική Επιτροπή φέρνει «πιο κοντά» τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μια αντιπολίτευση, η οποία ψάχνει τον θεσμικό τρόπο αντίδρασης, ενδεχομένως και από κοινού, μπροστά στην «γαλάζια» μεθόδευση εντός των κοινοβουλευτικών τειχών. Ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

* Ρεπορτάζ του Μιχάλη Χαριάτη στο iEidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ακρίβεια: 6 στους 10 Έλληνες ‘μόλις τα βγάζουν πέρα’ (Έρευνα ΙΟΒΕ)

Αύξηση της δυσκολίας στην κάλυψη βασικών αναγκών και απαισιοδοξία...

Τριήμερη επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Γερμανία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινά το ταξίδι του για τη...

EuroJam 2024: Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για την Ευρώπη

Την Τετάρτη 8 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί...
Διαφήμιση