Ό άπραγος και ανέμελος Μητσοτάκης περιμένει την κορύφωση της πανδημίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Aντί να δεσμευτεί, έστω και την ύστατη στιγμή, για την οχύρωση του ΕΣΥ (μαζί με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών) και την λήψη στοχευμένων μέτρων για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού (αλλά και την αύξηση του χαμηλού ποσοστού των εμβολιασμένων πολιτών), ο πρωθυπουργός απλά «προειδοποιεί» ότι η πανδημία θα κορυφωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλλον ζήλεψε όμως τον ρόλο του… επιδημιολόγου καθώς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πριν από τα Χριστούγεννα η καμπύλη της πανδημίας στην Ελλάδα θα βρεθεί στο υψηλότερο σημείο». Χωρίς αυτή η πρόβλεψη να τον οδηγήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ανάσχεση της πανδημίας, ώστε να αποφευχθούν οι εκατόμβες που προβλέπουν οι ειδικοί και να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε μια έξαρση τώρα, αλλά μάλλον θα δούμε την κορύφωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Αν κοιτάξετε τις επιδόσεις μας από την αρχή της πανδημίας, τα πήγαμε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που ήταν έκπληξη δεδομένου του γεγονότος ότι είχαμε ένα σχετικά υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα, το 90 τοις εκατό των ατόμων στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εστιάζουμε πολύ στην ενισχυτική δόση. Το έχουμε καταστήσει υποχρεωτικό για όλους άνω των 60 ετών. Το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73 τοις εκατό. Θέλουμε να το ωθήσουμε στο 80 τοις εκατό».

Διαπιστώσεις και ευχολόγια που αναμένει κάποιος από έναν παρατηρητή της πραγματικότητας και όχι από τον πρωθυπουργό που επί την ημερών του η πανδημία συνεχίζεται ανεξέλεγκτη και το «τελευταίο μίλι» (με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη) έχει μετατραπεί σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος, με χιλιάδες νεκρούς και διαλυμένα νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό. 

Όλα αυτά με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι χθεσινές (24/11/21) νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω covid ξεπέρασαν μετά από πολλούς μήνες τις 500, ενώ συνολικά το 62% των απλών κλινών για ασθενείς με κορονοϊό είναι κατειλημμένες όπως και το 94% των αντίστοιχων ΜΕΘ.

Να επισημάνουμε δε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι νέες νοσηλείες αυξήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, επιβαρύνοντας με περίπου 2000 νέους ασθενείς τα ήδη πιεσμένα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Κουβέντα για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Είναι βέβαια ο ίδιος ο πρωθυπουργός που αποφεύγει συστηματικά να παραδεχθεί την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς με CoViD νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας εμφανίζονταν χθες να λειτουργούν 606 κλίνες ΜΕΘ CoViD και κατειλημμένες ήταν οι 540.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται κλίνες ΜΕΘ Παίδων, μη ανεπτυγμένες και όσες διατηρούν τα νοσοκομεία για δικές τους ανάγκες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει πως χθες ανακοινώθηκαν 608 διασωληνωμένοι: “Αφού στις ΜΕΘ ήταν 540, οι υπόλοιποι 68 ήταν εκτός ΜΕΘ”, επισημαίνει, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα, είναι πολλοί περισσότεροι.

Αν κρίνουμε από την ανατριχιαστική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου (την οποία δεν τόλμησε καν να στηλιτεύσει το Μαξίμου), αυτό είναι «ψευδοπρόβλημα» και άρα καλώς δεν λαμβλανονται μέτρα στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων που ασφυκτιούν. Ο συγκεκριμένος συνεχίζει πάντως να είναι βουλευτής της ΝΔ προσβάλλοντας τους υγειονομικούς και τις οικογένειες που έχουν ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Τελικά, προκύπτει το ερώτημα αν ο ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί την άποψη ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι «ψευδοπρόβλημα». Μετά και τη σημερινή «ανέμελη» συνέντευξη, απλά έχουμε μείνει να αναρωτιόμαστε πότε θα ανακοινώσει το επόμενο καταστροφικό λοκντάουν αφού δεν κάνει απολύτως τίποτα για να το αποτρέψει.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση