Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Οι διαχειριστικές αποτυχίες της κυβέρνησης, επιταχύνουν την κοινωνική κινητικότητα»

«Το 2022 θα είναι χρονιά όξυνσης του πολιτικού ανταγωνισμού που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας», είπε στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

«Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Παρότι ο Covid-19 και το 2022 φαίνεται να λειτουργεί ως διαρκής επιβραδυντική και αναδιαρθρωτική συνθήκη για την κοινωνία, στα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, έχουν συσσωρευτεί κοινωνικά αδιέξοδα, διαχειριστικές αποτυχίες και κοινωνική δυσαρέσκεια, που εκτιμώ ότι διανύουμε αντικειμενικά μια προεκλογική περίοδο. Όπως είπε κι ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι έτοιμος για τις επόμενες εκλογές. 

Η αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα της να επιβιώσει, οι συσσωρευμένες διαχειριστικές αποτυχίες στην Πολιτική Προστασία, δείχνουν ότι πράγματι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή κι ότι διανύουμε μία προεκλογική περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απολύτως έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Το έχουμε αποδείξει από την αρχή. Στην πανδημία είχαμε μία στάση η οποία έβαζε ως πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή στην συνέχεια όμως ουδέποτε αναστείλαμε την πολιτική κριτική. Αντίθετα καταθέσαμε συγκεκριμένες στρατηγικές προτάσεις για μία αναγκαία πολιτική στροφή, για τη στήριξή του ΕΣΥ, για την πορεία της οικονομίας. Κάναμε αυστηρότατη κριτική και κινητοποιήσεις για τις απαράδεκτες ρυθμίσεις σε ότι αφορά ζητήματα Δημοκρατίας, για τον πολιτικό οδοστρωτήρα στα εργασιακά και στο περιβάλλον των νόμων Χατζηδάκη. 

Είναι σαφές ότι την επόμενη περίοδο θα έχουμε την σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων και πολιτικών σχεδίων.   Αυτών που εκφράζουν από την μία πλευρά ο κόσμος της ολιγαρχίας και της μεγάλης επιχειρηματικότητας και από την άλλη, του κόσμου της εργασίας, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της ελπίδας και της προσδοκίας». 

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση