ΔΕΘ 2021 – Οι πρώτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Φωτογραφίες)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με τους δρόμους περιμετρικά της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να είναι απροσπέλαστοι, οι προσυγκεντρώσεις για την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17:00 σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το μπαράζ κινητοποιήσεων άνοιξε ήδη το πρωί από αστυνομικούς με συμβολική διαμαρτυρία έξω από την κεντρική είσοδο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ζήτησαν προσλήψεις προσωπικού, ανανέωση του στόλου και ουσιαστική αναγνώριση της δουλειάς τους από την κυβέρνηση. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν επίσης στρατιωτικοί αλλά και διανομείς οι οποίοι ζήτησαν τη λήψη μέτρων προστασίας, τόσο κατά τις διανομές όσο και για τον κορωνοϊό.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται το απόγευμα καθώς όπως έγραφε από το πρωί η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», η μεγάλη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΕΔΟΘ θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, στις 18.00 και εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αλλά και εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι, φοιτητές κ.ά.

Μισή ώρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κάλεσε σε προσυγκέντρωση στο άγαλμα Λαμπράκη, ενώ στις 6 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Την ίδια ώρα πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα. Η Θεσσαλονίκη ήδη από χθες θυμίζει «φρούριο», αφού στην πόλη ήδη βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί και αύριο θα «ακροβολιστούν» σε διάφορα σημεία για να «φυλάνε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχουν ως έργο να μην πατήσει διαδηλωτής στη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη», δηλαδή πέριξ της ΔΕΘ. Συγχρόνως, έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, πέρα από αστυνομικές «κλούβες», droneς, υδροφόρες αύρες και το υπερόπλο «Αίαντας» για να στηθεί προς την πλατεία της ΧΑΝΘ, ενώ και ελικόπτερα θα εποπτεύουν από αέρος τις διαδηλώσεις.

Αντιμέτωπος με τους παλιούς του συμμάχους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος και με τους παλιούς του συμμάχους, τους νεομακεδονομάχους, που καλούσαν σε ξεσηκωμό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα αποτελούν τον κύριο και πιο σκληρό πυρήνα των αντεμβολιαστών και των αρνητών του κορωνοϊού. Είναι αυτοί που μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις και άλλες «ψεκασμένες» ομάδες καλούν διαδικτυακά τον κόσμο να πάρει τα «λάβαρα» και τις ιερές εικόνες και να συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο ενάντια στα εμβόλια.

Στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί μερικές δεκάδες ακροδεξιοί και μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

* Πληροφορίες από avgi.gr & news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση