Γενική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: “Όχι στον νόμο Χατζηδάκη”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επί ποδός για τον εργασιακό οδοστρωτήρα Χατζηδάκη συνδικάτα, σωματεία, φορείς και κόμματα της αντιπολίτευσης – Την Πέμπτη το πρωί οι μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα καλέσματα των συνδικάτων είναι για τις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί όπου θα συγκεντρωθούν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος έχει πάρει εδώ και καιρό θέση μάχης ενάντια στο νομοσχέδιο «έκτρωμα» του υπουργείου Εργασίας που ανατρέπει επί το πολύ δυσμενέστερον το εργασιακό καθεστώς.

Με κάθε ευκαιρία τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η ΝΔ φέρνει την κατάργηση του οκταώρου, την πληρωμή των εργαζόμενων με ρεπό αντί για υπερωριακή αμοιβή, όπως ομολόγησε ο ίδιος υπουργός Εργασίας, και τον διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών, υπογραμμίζοντας ότι καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις προς όφελος της ατομικής διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιχειρεί να μετατρέψει την χώρα μας σε αγορά φθηνής, ελαστικής εργασίας χωρίς δικαιώματα, μία εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη συνολικά για την οικονομία και ειδικά για την νέα γενιά αφού αναμένεται να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα brain drain.

Να «νεκρώσει» όλη η χώρα την Πέμπτη για να πεταχτεί στο «καλάθι των αχρήστων» το αντεργατικό νομοσχέδιο, είναι το μήνυμα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που διοργανώνουν ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις με κεντρική αυτήν της Αθήνας στα Προπύλαια στις 10 το πρωί.

Ανάλογα καλέσματα και αντιδράσεις έχουν δημοσιοποιήσει και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ 25) αλλά και οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

*Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας

*Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ

*Απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

* Μόνο τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...

Νέα Αριστερά για συνέντευξη Μητσοτάκη: “Η πολιτική του είναι ο καλύτερος χορηγός της άκρας δεξιάς”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει τίποτα ουσιαστικό...
Διαφήμιση