Ανοίγει ακόμα περισσότερο το μέτωπο Κύρτσου – Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το στραπατσάρισμα της ευρωπαϊκής εικόνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη προκάλεσε τη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από την Νέα Δημοκρατία. Ο πρώην «γαλάζιος» ευρωβουλευτής ρωτήθηκε και απάντησε για τις κατηγορίες που του προσάπτει το κόμμα της Πειραιώς πως «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα» ενώ οι εξελίξεις έφτασαν μέχρι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με το Euractiv να φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ.

Με τη δικαιολογία ότι «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης» το «αγκάθι» για την κυβέρνηση που ακούει στο όνομα Γιώργος Κύρτσος διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα όμως ο «πονοκέφαλος» στο Μαξίμου παραμένει καθώς ο ευρωβουλευτής συνεχίζει τη σκληρή κριτική του και δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο δρόμο που χάραξε.

Η κριτική του ευρωβουλευτή αφορούσε τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία, την οικονομία και την ακρίβεια αλλά δεν διαγράφτηκε γι’ αυτά. Διαγράφτηκε γιατί μέσω του twitter άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο της Novartis και τις διώξεις κατά δημοσιογράφων και της Ελένης Τουλουπάκη, πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Και γιατί πιστεύει πως αυτές οι διώξεις παραβιάζουν το κράτος δικαίου και φέρνουν τη χώρα απέναντι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπως συμβαίνει με την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο iEidiseis, μια ημέρα μετά τη διαγραφή του, ο Γιώργος Κύρτσος ήταν «ποταμός». Μίλησε για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ενώ απάντησε και στον Άδ. Γεωργιάδη που ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ γιατί τον στήριξε προεκλογικά. Φυσικά, μίλησε και για το τι θα κάνει μετά τη διαγραφή του, προϊδεάζοντας για εξελίξεις μετά τις εθνικές εκλογές.

«Δεν υπάρχουν συμβόλαια με την επιτυχία στην πολιτική. Αν συνεχίσει ο Μητσοτάκης στην ίδια γραμμή η Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές» εκτίμησε ο πρώην «γαλάζιος» ευρωβουλευτής ενώ στην ερώτηση για τον πραγματικό λόγο της διαγραφής του στρέφει τα πυρά του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «δεν έχει σοβαρή απάντηση στα επιχειρήματα που προβάλλω για πανδημία, οικονομία, ενεργειακό, σκάνδαλο Novartis».

Στη συνέντευξη του στον συνάδελφο Βασίλη Σκουρή, εντοπίζει τα έξι βασικά λάθη του Κυρ. Μητσοτάκη που είναι:

  • Πρώτον έχει δημιουργήσει μία υπερεξουσία στο Μαξίμου που είναι αποκομμένη από την κοινωνία και «πνίγει» την κυβέρνηση.
  • Δεύτερον, έχει φτιάξει μια κυβέρνηση σιδηρόδρομο, γύρω στα 60 άτομα με τους περισσότερους υπουργούς να μετράνε λίγο ή καθόλου.
  • Τρίτον, ενώ η οικονομική πολιτική ήταν το ισχυρό του χαρτί όταν εξελέγη κατάφερε να κάνει σοβαρά λάθη με αποτέλεσμα να περνάει ο κόσμος δύσκολα και να αυξάνονται οι πιθανότητες για νέα ελληνική κρίση.
  • Τέταρτον, ενώ είχε υποσχεθεί διαφάνεια και κάθαρση έχει γεμίσει την εξουσία με έμπιστους αμφίβολης ποιότητας και προθέσεων και «κουκουλώνει» το σκάνδαλο Novartis.
  • Πέμπτον, ενώ είναι εκπαιδευμένος για τεχνοκράτης δεν έχει εκπαιδευτεί και από ό,τι φαίνεται ούτε έχει διάθεση να αναλύει τα μηνύματα της κοινωνίας και να τα αξιοποιεί.
  • Έκτον και κυριότερο είναι αλαζόνας, έχει υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και έχει την τάση να μεταβιβάζει τις ευθύνες του σε άλλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι διασύρει την Ελλάδα στην ΕΕ με τις επιλογές του στο σκάνδαλο Novartis και είχε το θράσος να με διαγράψει αποδίδοντας σε εμένα τον διασυρμό που ο ίδιος προκαλεί.

Όσον αφορά τη συγγνώμη του Άδ. Γεωργιάδη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ γιατί τον στήριξε προεκλογικά η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Νομίζω ότι πρέπει να ζητήσει πρώτα συγγνώμη από τους καταναλωτές για τις οικονομικές ανοησίες με τις οποίες τους βομβαρδίζει και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει – κυρίως μη προνομιούχοι και φτωχοί – με ευθύνη και της κυβέρνησης. Όσο για την προεκλογική του υποστήριξη ήταν τόσο ουσιαστική που εγώ δεν την κατάλαβα».

Μια διαγραφή που ξεπέρασε τα σύνορα

Τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρήκαν χώρο και στο έγκυρο Euractiv που φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ στις σελίδες του.

Το άρθρο που δημοσιεύει περιλαμβάνει την ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ για την αποπομπή του ευρωβουλευτή και αναφέρεται στη δυσαρέσκεια της ΝΔ για τις αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου στα social media.

Καταγράφει τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή ότι η Ελλάδα οδεύει προς «Ορμπανοποίηση» μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή που αποκάλεσε «συμμορία» τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο της Novartis και υπενθυμίζει ότι «η συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ήταν κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η χώρα κατατάχθηκε ακόμη χειρότερα από την Πολωνία στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2021, όπου έπεσε πέντε θέσεις από το προηγούμενο έτος»

*Ρεπορτάζ του Στράτου Ιωακείμ από το efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση