Όλγα Γεροβασίλη: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη διέσυρε διεθνώς τη χώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, δίνοντας βήμα στους εκπροσώπους του φασιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή, προσέβαλε το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών και διέσυρε διεθνώς τη χώρα. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις, τόνισε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Alpha Radio.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «είναι δεδομένο ότι όταν απευθύνεται ο πρόεδρος μίας χώρας στο κοινοβούλιο  της Ελλάδας να προηγούνται εντατικές προετοιμασίες επί των οποίων εργάζονται οι διπλωματικές υπηρεσίες και της Βουλής και του Υπουργείου Εξωτερικών. Πόσο μάλλον όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει εν μέσω μίας κρίσης τέτοιας εμβέλειας, όπως ένας πόλεμος, σε συνθήκες σύνθετες και γεωπολιτικά κρίσιμες. Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις γι αυτό το απαράδεκτο συμβάν της παρουσίας μέσα στην Ελληνική Βουλή εκπροσώπων του φασιστικού τάγματος Αζόφ».

«Παγκόσμια πρώτη του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη: Σε καμία άλλη χώρα όπου μίλησε ο κ. Ζελένσκι δεν μίλησαν στρατιωτικοί»

Όπως επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη

«Ωστόσο σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη) διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά το μέγεθος της ανικανότητας του περίφημου αυτού επιτελικού κράτους Μητσοτάκη. Αυτή η ανεπάρκεια όμως σήμερα έπληξε το κύρος του ελληνικού κοινοβουλίου, το οποίο όφειλε να έχει διαφυλάξει ο Πρόεδρός του, και κατ επέκτασιν διέσυρε τη χώρα διεθνώς.

Σε καμία άλλη χώρα που απευθύνθηκε ο κ. Ζελένσκι – και που έχουμε παρακολουθήσει με μεγάλη αγωνία και προσεκτικά- δεν έβαλε στρατιώτες να μιλήσουν. Πώς συνέβη αυτό ειδικά στη δική μας χώρα να παίρνουν το λόγο, εκπρόσωποι του τάγματος Αζόφ; Και αναφέρομαι σε εκπροσώπους, στον πληθυντικό καθώς διαβάζω με ενδιαφέρον ότι και ο δεύτερος στρατιωτικός ήταν μέλος των ταγμάτων Αζόφ, αναφέρθηκε σε αυτό όμως εμείς δεν το ακούσαμε στην ελληνική διερμηνεία. Εξ ου και ζητήσαμε στη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα να μας δοθεί από τη Βουλή το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χωρίς διερμηνεία.

Ο ανεκδιήγητος κ. Οικονόμου εκπροσωπώντας σήμερα μία ανεκδιήγητη κυβέρνηση δεν επέδειξε ίχνος σοβαρότητας στις δηλώσεις του. Δυστυχώς για τη χώρα μας»

Για τη δήλωση Οικονόμου

«Σχετικά με την ανεκδιήγητη δήλωση Οικονόμου, γεννά κλαυσίγελο. Συνέβη σήμερα αυτό το τεράστιο ατόπημα, ναζιστές να απευθύνονται στο ελληνικό κοινοβούλιο επισήμως, όταν η χώρα μας έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή! Αυτό το γεγονός πέρα από την προσβολή στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, την ιστορία, το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, και πέρα από το πλήγμα που επιφέρει στην διεθνή εικόνα της χώρας το αντιμετωπίζει ο κ. Οικονόμου και κατ’ επέκτασιν η κυβέρνηση Μητσοτάκη με έστω στοιχειώδη σοβαρότητα και ειλικρίνεια;  Όχι! Δυστυχώς για τη χώρα.

Αντιθέτως κατέφυγε ξανά σε αστειότητες και εφευρήματα κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία έχει εξαρχής διατυπώσει σαφή, ξεκάθαρη καταδικαστική στάση απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, απέναντι σε έναν παράλογο πόλεμο με χιλιάδες θύματα αμάχων και ανυπολόγιστες καταστροφές και έχει ταχθεί υπέρ της αλληλεγγύης και κάθε διπλωματικού μέσου πίεσης προς τη λήξη του πολέμου.  Μέσα στα ίδια πλαίσια αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό συναινέσαμε στην πρόσκληση του Προέδρου Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή».

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Συνεχίζεται η θηριωδία του Ισραήλ, μετά την στήριξη των ΗΠΑ που άσκησαν βέτο στον ΟΗΕ

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον του Παλαιστινιακού...

Ο πληθωρισμός πέφτει τα τρόφιμα… «πετάνε»

Η πίεση από τις τιμές που νιώθουν τα λαϊκά...

Νέα Αριστερά: Κάλεσμα για νέα μέλη και στελέχη σε όλη τη χώρα

Δουλειά, δουλειά και ξανά δουλειά. Το τρίπτυχο είναι συγκεκριμένο...
Διαφήμιση