Στα λέγανε και δεν τα πίστευες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μέχρι να αποφασίσει η Κομισιόν τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, θα έχει μπει η άνοιξη και το 70% των καταναλωτών θα τρέχουν για ρυθμίσεις, μήπως σώσουν την κατάσταση.

Βεβαίως, το ζήτημα είναι τα όποια μέτρα να έχουν άμεσο αντίκρισμα στους λογαριασμούς και να μην είναι μόνο μέτρα έμμεσης στήριξης των εταιρειών, διότι τέτοια μέτρα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν ουσιαστικά απέναντι στους καταναλωτές. Στο μεταξύ η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για στήριξη των πιο ευάλωτων, που είναι ένα ωραίο αφήγημα για αποκλεισμούς από τα μέτρα, δεδομένου ότι τα όρια είναι πολύ χαμηλά. Λες και κάποιοι με 15-20 χιλιάδες ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και χρέη (μη πούμε για ενοίκιο) δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν 500 – 800 ευρώ ή και παραπάνω αν πρόκειται για φυσικό αέριο, όταν έρθει ο λογαριασμός.

Να λοιπόν που η ζωή… δείχνει. Όταν το 2021 έβαζαν τη ΔΕΗ στο χρηματιστήριο κάποιοι νόμιζαν ότι θα εξασφαλίσουν το μέλλον τους με τις μετοχές της και τώρα δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Νερό και ηλεκτροπαραγωγή δεν μπορεί να βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια, ζούμε τα θλιβερά αποτελέσματα.

Πηγή: independentnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση