Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτοι περιορισμοί σε σούπερ μάρκετ της Ισπανίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με το δελτίο άρχισαν να πουλούν το ηλιέλαιο πολλά σούπερ μάρκετ στην Ισπανία, ώστε οι καταναλωτές να μην μπορούν να κάνουν αποθέματα επειδή φοβούνται μήπως υπάρξουν ελλείψεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία κατέχει παγκόσμια την πρώτη θέση στην παραγωγή και τις εξαγωγές ηλιελαίου και λόγω της Ρωσικής εισβολής υπάρχει ο κίνδυνος ελλείψεων στην αγορά.

Οι Ισπανοί πολίτες φοβούνται ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις, επειδή η Ουκρανία αποφάσισε την Κυριακή, εν μέσω του πολέμου, ότι οι εξαγωγές ορισμένων αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων είναι και το ηλιέλαιο, θα επιτρέπονται στο εξής κατόπιν ειδικής άδειας των αρχών.

Στα ράφια πολλών σουπερμάρκετ της αλυσίδας Corte Inglés στη Μαδρίτη, σε ανακοινώσεις αναφέρεται ότι «λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία έχουμε προβλήματα στον ανεφοδιασμό με ηλιέλαιο. Γι’ αυτόν τον λόγο επιτρέπεται η αγορά μόνο τριών μπουκαλιών του ενός λίτρου ή μια συσκευασίας των πέντε λίτρων ανά πελάτη την ημέρα».

Οι περιορισμοί κατέστησαν αναγκαίοι επειδή οι καταναλωτές «στράφηκαν στο ηλιέλαιο» προκαλώντας μια «μη φυσιολογική ζήτηση» του προϊόντος αυτού, σύμφωνα με την Asedas, την ισπανική Ένωση Προμηθευτών Σουπερμάρκετ.

Ωστόσο ο Πριμιτίβο Φερνάντεθ, ο διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανιών Βρώσιμων Ελαίων (Anierac) διαβεβαίωσε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τσίπρας: Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει στοπ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Σταύρο, οι ερωτήσεις που ξέχασες

*Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης - Ξέρετε πώς ένιωσα χθες...

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα: Τι πραγματικά συμβαίνει στην πολυδιαφημισμένη Αστυπάλαια

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα. Τι πραγματικά συμβαίνει...
Διαφήμιση