Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία παραχωρεί όλα τα αεροσκάφη της MiG 29 στις ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η Πολωνία δηλώνει έτοιμη να αναπτύξει όλα τα αεροσκάφη MIG-29 που διαθέτει στην αεροπορική βάση Rammstein στη Γερμανία και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ταυτόχρονα καλεί τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν αεροσκάφη αυτού του τύπου να πράξουν το ίδιο, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας, οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας… είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στην αεροπορική βάση Rammstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες «να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει άμεσα τους όρους αγοράς των αεροσκαφών».

Τέλος, η πολωνική κυβέρνηση ζητά από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ που διαθέτουν αεροσκάφη MIG-29 να «ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Ουκρανία θα λάβει πολεμικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την Πολωνία και εκείνη με τη σειρά της θα λάβει F-16 από τις ΗΠΑ.

Αμερικανοί Γερουσιαστές πίεσαν τη Δευτέρα την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να διευκολύνει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία από την Πολωνία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και της Ανατολικής Ευρώπης, μετά από έκκληση που απηύθυνε το Σάββατο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μολδαβία, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται ενεργά» για μια συμφωνία με την Πολωνία, με αντικείμενο την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση