Πλήρης κυβερνητική ανικανότητα: Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης λέει ο Σ. Πέτσας (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την Πέμπτη, ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο MEGA για τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης και της διασκέδασης και την πιθανότητα να αλλάξει το πλαίσιο που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση είπε ότι παραμένει το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί. «Σε αυτή τη φάση πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από εκεί και πέρα, με την επόμενη φάση της πανδημίας, ανάλογα και με την επιδημιολογική κατάσταση θα αξιολογήσουμε το πώς θα λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί».

Σήμερα, 2 μέρες μόλις μετά, ο αν.Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας επίσης στο MEGA άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το πλαίσιο αυτό αποδεικνύοντας την ανικανότητα της κυβέρνησης στην διαχείρηση της πανδημίας.

“Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς” σημείωσε, λέγοντας ότι είναι “άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή. Είναι πολύ οριζόντιο να πει κανείς πως θα κινηθούμε αυτή τη στιγμή. Από τις 15 Ιουλίου και μετά έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα, αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν αλλά όλοι θα τα ξέρουν έγκαιρα”.

“Αν πει κανείς ότι δεν θα υπάρχει καθόλου δυνατότητα για όρθιους πελάτες σε κάποια νησιά μας είναι σαν να τα καταδικάζει στο μαρασμό. Επομένως πρέπει να τα δούμε αυτά σε συνάρτηση με αυτό που είπα πριν, προσαρμογή κάθε φορά στα δεδομένα”.

Για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η συζήτηση αφορά μόνο τους υγειονομικούς και τους ανθρώπους που φροντίζουν ηλικιωμένους και παραδέχτηκε ότι “ο επικοινωνιακός χειρισμός σε σχέση με τα εμβόλια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Και έφερε δεύτερες σκέψεις σε αρκετό κόσμο. Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να τους εξαναγκάσουμε”.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του αν.Υπουργού Εσωτερικών:

https://youtu.be/d8H73KiiZTs

Με πληροφορίες από mega channel

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Τετάρτη 28/2 σε...

Απεργία: Χιλιάδες στους δρόμους ζήτησαν δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων...

Εξοργίζει με τη δήλωσή του για τα Τέμπη ο Καραμανλής – Αυτοξεπλένεται για το έγκλημα

O βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Αχ....

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...
Διαφήμιση