Ο Άρειος Πάγος εξετάζει αναίρεση της αποφυλάκισης Πατέλη μετά τις αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλίωτας ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γεώργιος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει εάν χωρεί αναίρεση.

Ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Η απόφαση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο πολιτικό και νομικό κόσμο, καθώς ενώ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ένας χρόνος από την καταδίκη του νεοναζί σε 122 μήνες φυλακή, αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του.

Οι δικηγόροι που είχαν εμπλακεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκαναν λόγο ευθέως για  εξαιρετικά προβληματική μεθόδευση από τους δικαστικούς που πλειοψήφησαν στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών και οδήγησαν εκτός φυλακής τον πυρηνάρχη Νικαίας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε αντιδράσει στο facebook με την παρακάτω ανάρτηση για την προκλητική αποφυλάκιση, χρησιμοποιώντας και στίχους του Οδ. Ελύτη:

«7/10/20.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πυρηνάρχης Πατέλης καταδικάζεται σε 122 μήνες φυλάκισης.

18/10/21.

Αφήνεται ελεύθερος με αναστολή.

«Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα.»
Οδ. Ελύτης». 

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση