Νίκος Μαραντζίδης: Αιφνιδιάστηκε η ΝΔ από την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Φαίνεται πως βαδίζουμε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας θα αναδεικνύονται οι στρατηγικές των κομμάτων», δήλωσε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105.5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Νίκος Μαραντζίδης.

«Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση από την πρόταση μομφής, ενώ φάνηκε στη διαδικασία της συζήτησης πως είχαμε μια κυβέρνηση στη γωνία, απομονωμένη από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Θα μπορούσαμε να πούμε πιο απλά πως η κυβέρνηση… δεν πέρασε ωραία μέσα από αυτή τη διαδικασία», είπε ο κ. Μαραντζίδης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται πως θα οξύνει την αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών κι αυτό βέβαια σχετίζεται και με τον προβληματισμό για τις δημοσκοπήσεις, αλλά και με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του, το ΚΙΝ.ΑΛ, φαίνεται πως στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση και δείχνει να αποκλείει, τουλάχιστον στον πολιτικό του λόγο, μια κυβέρνηση που θα την χαρακτηρίζαμε κεντροδεξιάς συμμαχίας. Ένας παρατηρητής λοιπόν, που δεν θα γνώριζε τις σχέσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά που θα παρακολουθούσε την τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία, θα μπορούσε να πει ότι φαίνεται πως υπάρχουν οι όροι για μια προοδευτική διακυβέρνηση, εφόσον οι αριθμοί το επιτρέπουν».

Ο κ. Μαραντζίδης, μιλώντας για την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «αυτό που διαμορφώνεται σήμερα είναι ένα μπλοκ εξουσίας το οποίο εκφράζει το χώρο της κεντροδεξιάς και της Δεξιάς μέχρι και τις παρυφές της άκρας Δεξιάς, εκφράζει μια λογική του τύπου ‘αυτοί δεν πρέπει να επιστρέψουν ποτέ’. Αυτό το
στοιχείο δεν το είχε η καραμανλική ΝΔ – αλλά υπήρχαν και μια σειρά από λόγους για να μη συμβαίνει αυτό. Τότε είμασταν σε μια από-πολωμένη περίοδο».

Τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σημασία να συνεχίσει σε αυτή την ατζέντα της προοδευτικής διακυβέρνησης, όπως το έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας. Υπάρχει όμως ανάγκη να το εξειδικεύσει, να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την αντιπολίτευση και ειδικά προς το ΚΙΝ.ΑΛ. εφόσον
η συζήτηση αφορά κυρίως σε αυτό. Κι από το ΚΙΝ.ΑΛ την ίδια στιγμή, θα πρέπει να δούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα το επόμενο διάστημα. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μένουν κλειστά, όπως είναι η στρατηγική του κόμματος. Δεν έχει περιγραφεί αυτή με σαφήνεια από όλα τα στελέχη του».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση