Κύριε Μητσοτάκη, μία συγγνώμη για τις Πρέσπες;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνεχάρη τον κ. Κοβάτσεφσκι για την ανάληψη των καθηκόντων του και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και της Βόρειας Μακεδονίας «σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική στήριξη «είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αποτελεί και μέρος της ενταξιακής διαδικασίας».

Αν θυμηθεί κανείς τι έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης για τη συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να τον πει ψεύτη, πολιτικό απατεώνα, λαϊκιστή ή να μιλήσει για κωλοτούμπα, να χρησιμοποιήσει δηλαδή το λεξιλόγιο της ΝΔ απέναντι στον Αλ. Τσίπρα.

Θα μπορούσε να κάνει αναδρομή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που «είναι μία και είναι ελληνική» στο δεξιό και ακροδεξιό φαντασιακό και να αραδιάσει τα ονόματα των βουλευτών και των υπουργών που έδιναν μαχητικό «παρών» στις διαδηλώσεις εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον διπλωματικό ρεαλισμό και στην ευρωπαϊκή προσέγγιση του μακεδονικού είναι μια θετική εξέλιξη και γι αυτό, για να υποστηριχθεί, δεν υπάρχει λόγος να αναδεικνύεται διαρκώς η τοξική υποκρισία της.

Όμως, επειδή η ΝΔ επιμένει στο διχαστικό λόγο και στον αντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμό, έχει νόημα η επισήμανση της διγλωσσίας και σιωπηρής αναδίπλωσης ακριβώς επειδή δεν συνοδεύεται από μια έντιμη αναγνώριση των προεκλογικών λαθών, δηλαδή του μαξιμαλισμού της στο όνομα του πολέμου εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η κυβέρνηση άλλαξε στάση απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών στα κρυφά, αξιοποιώντας την προστασία της από τα πολλά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Δεν θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν θέλει να δώσει επιχειρήματα στα δεξιά της για εθνικιστική έξαρση. Γι αυτό προσπαθεί να μην είναι ορατή η δραστηριότητά της σε ό,τι αφορά στη Βόρεια Μακεδονία που για κάποιους βουλευτές της, και βέβαια για τον Αντ. Σαμαρά, εξακολουθεί να είναι ΠΓΔΜ.

Τα μνημόνια συνεργασίας με τη γειτονική χώρα βρίσκονται στο ράφι. Η πολύμνη πολιτική αναταραχή στα Σκόπια διευκόλυνε το επιτελείο του πρωθυπουργού να κάνει πίσω χωρίς να εκτεθεί ο Κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον. Τώρα που η ρόδα άρχισε πάλι να γυρίζει θα αναζητήσουν νέους ελιγμούς.

Είναι καλοί σ αυτά. Έχουν όση διαχειριστική επάρκεια τους λείπει στα υπόλοιπα. 

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θα πει όχι η Ελλάδα αν της ζητηθεί συνδρομή στην επίθεση κατά του Ιράν;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει...

Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος...
Διαφήμιση