Μαρία Καραμεσίνη: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να περιορίσει τα επιδόματα ανεργίας (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Το «πρώτο ένσημο», που εξήγγειλε ο κ Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, είναι περιορισμένο σε σύγκριση με τα παλιότερα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης»

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναθεωρήσει πλήρως το καθεστώς των επιδομάτων ανεργίας έχοντας ήδη αναλάβει δεσμεύσεις για αυτό έναντι των θεσμών, στο πλαίσιο της έγκρισης του προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105,5” και στον Στάθη Σχινά, η καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

«Πιθανώς να ωφεληθούν προσωρινά κάποιοι υψηλόμισθοι που απώλεσαν την εργασία τους, αλλά για τους πολλούς, οι επερχόμενες αλλαγές δεν θα είναι θετικές.

Η κυβέρνηση θα συνδέσει τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος ανεργίας με την υποχρεωτική κατάρτιση του άνεργου. Προς το παρόν τεστάρει αντιδράσεις με τις διαρροές» ανέφερε η κ.Καραμεσίνη

Αναφερόμενη στο «πρώτο ένσημο», την εξαγγελία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ υπογράμμισε ότι επί της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνονταν πολύ πιο ουσιαστικά κίνητρα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Επιπλέον, υπήρχαν οι όροι ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι δεν θα αντικαθιστούσαν παλαιότερους εργαζόμενους που θα απολύονταν, ενώ η υποχρέωση απασχόλησής τους από τον εργοδότη, επεκτεινόταν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησης.

Τώρα περιορίζεται στο εξάμηνο και δεν υπάρχει δέσμευση για μη απόλυση παλαιότερων εργαζομένων».

Πηγή: Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση