“Λίστα Πέτσα”: Αποκάλυψη μάρτυρα για κάλυψη από την ΝΔ του ιδιοκτήτη της Opinion Poll

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με δημόσια δήλωση τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Εξεταστική Επιτροπή αναδεικνύουν μια σειρά ζητημάτων που προέκυψαν από τη σημερινή εξέταση του προέδρου της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, Στ. Κόλλια και που καταδεικνύουν το οργανωμένο σύστημα απευθείας αναθέσεων που είχε στήσει η ΝΔ με αντάλλαγμα βολικές για αυτή δημοσκοπήσεις.

Αναλυτικά η δήλωση τους:

Σήμερα αποκαλύφθηκε γιατί  το Μαξίμου Α.Ε. κρύβει εκτός από τον Στ. Πέτσα και τον ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχ. Διαμαντή.

Από τη σημερινή εξέταση του προέδρου της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, Στ. Κόλλια  προέκυψε ξεκάθαρα ότι:

-Την επιλογή της Reposition Strategy, ιδιοκτησίας Διαμαντή  για τις απευθείας αναθέσεις των 270.000€, την έκανε  ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης με εξωθεσμικό τρόπο. Μάλιστα το ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) δεν γνώριζε την εταιρεία πριν μάθει γι’ αυτήν από το υπουργείο. Και το πρωτοφανές: Ο ΕΔΥΤΕ πρώτα  έκανε την απευθείας ανάθεση και στην συνέχεια έλαβε την οικονομική προσφορά της εταιρείας!  Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ ο ΕΔΥΤΕ δεν ζήτησε προσφορές από άλλες εταιρείες πλην της Reposition Strategy.

-Η απόφαση για outsource call CENTER προκειμένου να  πληρωθεί η reposition , ήταν πολιτική, αφού υπήρχε η υποδομή να καλυφθεί από τον ΕΔΥΤΕ. Το παράδοξο είναι ότι το έργο την τηλεφωνικής υποστήριξης δόθηκε σε μια εταιρεία, που στο παραδοτέο κομμάτι του έργου, δεν υπήρχε καν τηλεφωνικός αριθμός για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες!

-Το μοτίβο όπου ο κ. Διαμαντής, ιδιοκτήτης της Reposition Strategy και της Opinion Poll, παίρνει δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις μέσω της πρώτης, και στη συνέχεια αποθεώνει με δημοσκοπήσεις την κυβέρνηση και γαλάζια στελέχη μέσω της δεύτερης, φαίνεται και στην περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου, την οποία επικαλέστηκε μάλιστα η ΕΔΥΤΕ ΣΕ για να δείξει την καταλληλότητα της Reposition Strategy.  Ο τότε Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης έδωσε τρεις απευθείας αναθέσεις σχεδόν 60.000€ στη συγκεκριμένη εταιρεία, κι από την άλλη η Opinion Poll τον έβγαζε πρώτο και με διαφορά για την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να είναι προεκλογική περίοδος και χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την Περιφέρεια.

Η ΝΔ πάνω στον πανικό της βιάστηκε χθες να μιλήσει για κατάθεση τριών προσφορών για το εν λόγω έργο, ενώ σήμερα αποκαλύφθηκε πανηγυρικά ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκαν επίσημα αυτές οι προσφορές, αλλά και ότι το ΔΣ της ΕΔΥΤΕ ΑΕ ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία στις 10 Ιουλίου του 2020,ενώ η μόνη οικονομική προσφορά που ήταν σε γνώση του, ήταν αυτή που κατατέθηκε από την Reposition Strategy στις 28 Ιουλίου του 2020, 18 μέρες μετά δηλαδή από την έγκριση της απευθείας ανάθεσης!

Κατόπιν αυτών είναι αυτονόητο ότι ο Κ. Πιερρακάκης  πρέπει να κληθεί στην Εξεταστική  για εξηγήσεις.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκαλύψεις για εμπλοκή Θεοδωρικάκου με Greek Mafia που φτάνουν μέχρι το Μαξίμου

Πολύ σοβαρές καταγγελίες που βάζουν στο «κάδρο» τον Τάκη...

“Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία”: Το τελικό ανακοινωθέν – Ποιές χώρες δεν υπέγραψαν

Οπόλεμος της Ρωσίας στη Ουκρανία προκαλεί «μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο...

Μητσοτάκης από Ελβετία: Μήνυμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μήνυμα, όχι «ειρήνης», αλλά κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας...

Ευρωεκλογές 2024: H επόμενη μέρα και η θετική εναλλακτική

*Γράφει η Δανάη Κολτσίδα - Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, αλλά...
Διαφήμιση