Κυριάκος Μητσοτάκης – Ένας πρωθυπουργός με αοριστολογίες και αποποίηση ευθυνών για τις φωτιές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με δηλώσεις πολύ κατώτερες των περιστάσεων εμφανίστηκε στις τηλεοράσεις μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω της πύρινης τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα. Όχι μόνο παρέλειψε εντέχνως να παρουσιάσει οποιοδήποτε σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών αλλά προειδοποίησε ότι έρχονται χειρότερα κάνοντας επίκληση στην ατομική ευθύνη ακόμα και στο θέμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιησε για μια δύσκολη νύχτα καθώς η μάχη με τις φλόγες ειδικά στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης αφήνει πίσω της ολοένα και περισότερες καμμένες εκτάσεις και οικισμούς. Εντύπωση προκαλεί η «έντεχνη» παράλειψη του πρωθυπουργού να αναφερθεί αναλυτικά σε οποιοδήποτε σχέδιο δράσης από την μεριά της πολιτείας καθώς αρκέστηκε σε μια απλή αναφορά ενός «σχεδίου έκτακης ανάγκης τοποθετώντας έξι περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής σε κατάσταση κόκκινου συνεγερμού». 

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Νωρίτερα είχε μεταβεί στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται πως η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη έχει γιγαντωθεί καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της – δάσος και σπίτια.

Το διπλό μέτωπο που ξεκίνησε κοντά στα βασιλικά τμήματα του Τατοΐου έχει καταστρέψει μια πολύ μεγάλη δασική έκταση φτάνοντας στους γύρω οικισμούς που είχαν εκκενωθεί εσπευσμένα νωρίτερα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Δροσοπηγής καίγοντας αρκετά σπίτια. Οι φλόγες κατηφορίζουν τώρα απειλητικά προς την Εθνική Οδό που έκλεισε. Οι πυροσβέστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν στον οικισμό πλέον, καθώς διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να κυκλωθούν από τις φλόγες.

Πληροφορίες από το left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση