Η ΕΥΠ εκτίθεται με ευθύνη Κυριάκου Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Του Γιώργου Κουβέλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με αφορμή την αεροπειρατία που έγινε με εντολή του δικτάτορα Λουκασένκο. Φυσικά ξεχνάει ότι όλο αυτό το κακό ξεκίνησε από τη χώρα μας εκθέτοντας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τηςΕλλάδας.

Να θυμήσω ότι ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές τού 2019 ανέλαβε μαζι την ευθύνη για την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αυτήν της ΕΥΠ, άσχετα με τις αντιδράσεις που υπήρξαν, γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε σύγχρονες δημοκρατίες. Επικεφαλή στην ΕΥΠ έβαλε ένα στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα, τον ”πετυχημένο” στην πολυεθνική Security G4S, Δημήτρη Κοντολέοντα. Μάλιστα επειδή ο Κοντολέων δεν είχε τις προδιαγραφές για αυτήν τη θέση η κυβέρνηση άλλαξε τα ζητούμενα τού διορισμού στα μέτρα τού εκλεκτού προσώπου της.

Όμως μετά την πρόσφατη αεροπειρατία που οργάνωσε η Λευκορωσία ο ”πετυχημένος” επικεφαλής τής ΕΥΠ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα αφού δεν κατάφερε να παρακολουθήσει πράκτορες που έστησαν τη δουλειά στην Ελλάδα με σκοπό την καταδίωξη του Ρομάν Προτάσεβιτς και τελικά την απαγωγή του από την KGB της Λευκορωσίας.

Τονίζω ότι γενικά η ΕΥΠ έχει αντικείμενο τον εντοπισμό δράσης ξένων πρακτόρων στη χώρα μας και είναι καθήκον της! Πόσο σίγουροι λοιπόν να είμαστε και για την εσωτερική ασφάλειά μας μετά από αυτή την διαχείριση του γεγονότος;

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από το Σάββατο 27 Ιουλίου έως...

Το παρασκήνιο της διαγραφής Πολάκη και τα μηνύματα Κασσελάκη προς στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια κίνηση που άλλαξε άρδην το σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ

*Του Κώστα Πουλακίδα - Τις συλλογικές συμβάσεις των πρώην ΔΕΚΟ καταργεί...
Διαφήμιση