Η ΕΥΠ εκτίθεται με ευθύνη Κυριάκου Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Του Γιώργου Κουβέλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με αφορμή την αεροπειρατία που έγινε με εντολή του δικτάτορα Λουκασένκο. Φυσικά ξεχνάει ότι όλο αυτό το κακό ξεκίνησε από τη χώρα μας εκθέτοντας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τηςΕλλάδας.

Να θυμήσω ότι ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές τού 2019 ανέλαβε μαζι την ευθύνη για την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αυτήν της ΕΥΠ, άσχετα με τις αντιδράσεις που υπήρξαν, γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε σύγχρονες δημοκρατίες. Επικεφαλή στην ΕΥΠ έβαλε ένα στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα, τον ”πετυχημένο” στην πολυεθνική Security G4S, Δημήτρη Κοντολέοντα. Μάλιστα επειδή ο Κοντολέων δεν είχε τις προδιαγραφές για αυτήν τη θέση η κυβέρνηση άλλαξε τα ζητούμενα τού διορισμού στα μέτρα τού εκλεκτού προσώπου της.

Όμως μετά την πρόσφατη αεροπειρατία που οργάνωσε η Λευκορωσία ο ”πετυχημένος” επικεφαλής τής ΕΥΠ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα αφού δεν κατάφερε να παρακολουθήσει πράκτορες που έστησαν τη δουλειά στην Ελλάδα με σκοπό την καταδίωξη του Ρομάν Προτάσεβιτς και τελικά την απαγωγή του από την KGB της Λευκορωσίας.

Τονίζω ότι γενικά η ΕΥΠ έχει αντικείμενο τον εντοπισμό δράσης ξένων πρακτόρων στη χώρα μας και είναι καθήκον της! Πόσο σίγουροι λοιπόν να είμαστε και για την εσωτερική ασφάλειά μας μετά από αυτή την διαχείριση του γεγονότος;

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση