Δ. Κουτσούμπας: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων σε άδικους πολέμους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του σε σημερινή συνεστίαση του Τμήματος της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τα δύο τελευταία χρόνια κατέθεσε στη Βουλή συνολικά 250 Ερωτήσεις προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ και των ΣΑ, αλλά και να απαιτήσει συγκεκριμένες λύσεις από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

«Θεωρούμε ότι τα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, καθώς και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. H δραστήρια συμμετοχή όσο γίνεται περισσοτέρων στελεχών στα σωματεία, είναι ο δρόμος για προώθηση της διεκδίκησης των αιτημάτων όλων σας.

Διαχρονικά, επίσης, το κόμμα μας απευθυνόμενο προς τους φαντάρους, τους καλεί να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να σταθούν χωρίς φόβο απέναντι στο ΝΑΤΟ, τις βάσεις του, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στις μέρες μας, που μαίνεται ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος, το καθήκον αυτό για τους νέους μας, όπως και για όλο το λαό, έχει γίνει επιτακτικό» ανέφερε.

Στο επίκεντρο, σημείωσε, του «βάρβαρου εκμεταλλευτικού κοινωνικό – οικονομικού συστήματος που ζούμε βρίσκεται μόνιμα, η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται όλες οι λαϊκές ανάγκες, αυτός που πληρώνει το μάρμαρο σε κάθε περίπτωση είναι ο λαός» στον οποίο «δεν φθάνουν τα όσα πέρασε με την οικονομική κρίση, τα μνημόνια και τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους», αλλά ήδη «υφίσταται εκτίναξη της ακρίβειας σε καύσιμα, ρεύμα, μια σειρά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, ακόμα πιο βαθιά ενεργειακή φτώχεια και νέα χτυπήματα σε δικαιώματα» ενώ «τώρα του λένε πως πρέπει να πληρώσει και το τίμημα της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο». «Έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μια εισβολή της Ρωσίας, την οποία από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε απερίφραστα. Ο λαός της Ουκρανίας που χάνει τη ζωή του, τα παιδιά του, το σπίτι του, που ξεριζώνεται από τον τόπο του, έχει την αλληλεγγύη μας» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ότι ο λαός της Ουκρανίας «έχει στην κυριολεξία μετατραπεί σε «σάκο του μποξ» ανάμεσα σε αδίστακτους ιμπεριαλιστές. Από τη μια η Ρωσία με τους δικούς της συμμάχους, από την άλλη το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όλοι αυτοί λύνουν τους ανταγωνισμούς τους πάνω στις πλάτες του λαού της Ουκρανίας, για το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, των εδαφών και του εργατικού δυναμικού, των αγωγών και των δικτύων μεταφοράς εμπορευμάτων, των αγορών». Σημείωσε ότι «αυτόν τον πλούτο ο σοσιαλισμός τον είχε θέσει για δεκαετίες στην υπηρεσία της ευημερίας του λαού, που ζούσε αδελφωμένος κάτω από την ίδια στέγη», όμως ο πλούτος αυτός «εδώ και 30 χρόνια, μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, αποτέλεσε και αποτελεί το «μήλον της Έριδος» στον ανταγωνισμό ανάμεσα σε αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αυτή ήταν και η «καύσιμη ύλη» που οδήγησε στον σημερινό ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

«Κι ας κάνουν πως «δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα» η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα μαζί με τους υποστηρικτές του συστήματος. Όλα τα ΝΑΤΟϊκά και Ευρωενωσιακά ντοκουμέντα και αποφάσεις για την «ενίσχυση» της Ουκρανίας, φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή των εκπροσώπων τους. Το ίδιο είχε συμβεί, από τις τότε κυβερνήσεις και στην περίπτωση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, που σαν αυτές τις μέρες, 24 Μάρτη του 1999, είχαν αρχίσει και οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί επί 78 ολόκληρες μέρες. Μετά από 5 χρόνια, με την υπογραφή και των ελληνικών κυβερνήσεων, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πρωτοστάτησαν στην «πορτοκαλί επανάσταση» του 2004 στην Ουκρανία. Πρωτοστάτησαν, επίσης, αμέσως μετά στο αιματηρό πραξικόπημα του 2014, αξιοποιώντας και στηρίζοντας ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις, με στόχο την εγκαθίδρυση φιλικού προς αυτούς καθεστώτος. Επιπλέον δυνάμωσαν την περικύκλωση της Ρωσίας, με επιτόπου στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, με ασκήσεις – πρόβες πολέμου σε στεριά, αέρα και θάλασσα, σε όλο το τόξο από τη Βαλτική μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα. Την ίδια περίοδο, η Ρωσία, για τα δικά της συμφέροντα, προχώρησε σε απόσπαση τμημάτων της ουκρανικής επικράτειας με την προσάρτηση της Κριμαίας και την ενίσχυση των ρωσόφωνων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονμπάς» πρόσθεσε. Ανέφερε ότι «η γενικότερη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αλλά και μια ορατή γενίκευση του πολέμου, δείχνουν τους κινδύνους που επιφυλάσσονται για τον ελληνικό λαό». Είπε, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ότι «η ελληνική εμπλοκή σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τον ίδιο τον πόλεμο είναι μεγάλη» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα με αυτήν τη στάση μετατρέπεται σε στόχο».

Τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων σε άδικους πολέμους, όπως είναι κάθε πόλεμος ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Γι’ αυτό απαιτούμε να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή στρατιωτικού σώματος ή εξοπλισμού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας ή αλλού, με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα». «Η παραχώρηση βάσεων και άλλων υποδομών στους ιμπεριαλιστές, η εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η ίδια συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, είτε της Δύσης, είτε της Ανατολής, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Είναι μεγάλο ψέμα ότι δήθεν έτσι εξυπηρετείται το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας. Αντίθετα! Η πείρα του λαού και ιδιαίτερα σήμερα, νομίζουμε ότι ενισχύει τη θέση του ΚΚΕ, ώστε ο λαός να δυναμώσει τον αγώνα του για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ την ΕΕ, να κλείσουν οι βάσεις» είπε προσθέτοντας στη συνέχεια: «Νομίζουμε επίσης, ότι ο λαός μας είναι απαραίτητο να σκεφτεί, να συζητήσει, να προβληματιστεί και να αποφασίσει για το τι διακυβέρνηση χρειάζεται σήμερα, για να μπορεί ο ίδιος και τα παιδιά του να ζουν χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους. Κι αυτή ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να είναι μια διακυβέρνηση, όπου κουμάντο στην εξουσία θα κάνει ο ίδιος ο λαός».

«Σήμερα ο αγώνας για να σταματήσει η συμμετοχή, η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, συναντιέται με τον αγώνα για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας:

– Για άμεσα μέτρα υπεράσπισης του εισοδήματος από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

– Για κατάργηση φόρων στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

– Για αυξήσεις των μισθών, προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

– Για μέτρα προστασίας για τους συνταξιούχους και τους ανέργους.

Σε ένα τέτοιο αγώνα το ΚΚΕ δίνει και θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις και καλεί κάθε καλόπιστο εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, να πορευτούμε μαζί! Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι και σε όλα, ακόμα και στις λεπτομέρειες. Πρέπει όμως να δώσουμε τα χέρια μας και να βαδίσουμε μαζί στον όμορφο αγώνα για να ανθρωπέψει τελικά ο άνθρωπος! Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας, για όλους τους λαούς του κόσμου» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Πηγή: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ: «Να σταματήσει κάθε στρατιωτική ενέργεια στη Ράφα»

Οι δικαστές του ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου διέταξαν σήμερα Παρασκευή...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας...

Αλέξης Χαρίτσης / Πυρά κατά Μητοτάκη για την ακρίβεια τα τελευταία πέντε χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια ομιλία σε υψηλούς τόνους και παράθεση επιχειρημάτων ο επικεφαλής...
Διαφήμιση