Από το…χρονοντούλαπο του ΠΑΣΟΚ, η «αλλαγή» του ΚΙΝΑΛ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ με την κοινωνία με όρους αλληλεπίδρασης κομματικού μηχανισμού, στελεχών και φίλων με την ηγεσία επιδιώκει η Χαριλάου Τρικούπη. Το σήμα για την συμμετοχή των πολιτών “από τα κάτω” στην ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ και την ανάκτηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην κεντρική πολιτική σκηνή έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Προσδιόρισε την προσπάθεια του για εξόρμηση σε κάθε γειτονιά και σε όλες τις περιοχές στην Ελλάδα με στόχο οι συζητήσεις να διαμορφώσουν μια νέα παράταξη, όχι αρχηγική, όπως λέει, αλλά ως ένα πεδίο μιας διαρκούς διαδιαδικασίας αυτοοργάνωσης. Η πρώτη μεγάλη περιφερειακή ευρεία προσυνεδριακή παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

“Φιλοδοξώ να γίνουμε η πιο δημιουργική παράταξη της χώρας”, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα θέλοντας να εμφανίσει διαφορετικό προφίλ απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σκιαγραφεί το ΚΙΝΑΛ σαν παράταξη που δεν βασίζεται στο δογματισμό ή σε συμπεριφορές τύπου “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Στόχος είναι η πολιτική αλλά και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ξαναμπεί στην καρδιά του ελληνικού λαού είπε.

Είναι αξιοσημείωτο ότι με έμφαση έριξε το σύνθημα “να σταλούν στο χρονοντούλαπο  της ιστορίας οι διαχωρισμοί “Δεξιά-ΣΥΡΙΖΑ”. Εμπρός για την Αλλαγή, ανέφερε.
” είπε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για νίκη και κάλεσε σε συστράτευση με το βλέμμα στις εκλογές.

Παράλληλα, μεγεθύνει το κοινωνικό πρόσημο στις προτάσεις του ΚιΝΑΛ για να προβάλλει τις διαφορές του ως εκπροσώπου της σοσιαλδημοκρατίας από τη συντηρητική παράταξη. Σε αυτό το πλαίσιο εξαπολύονται πυρά στην κυβέρνηση της ΝΔ, ενόψει εκλογικής μάχης, οπότε κι αν στηθούν οι κάλπες, αλλά κυρίως σε μια περίοδο κρίσιμη και με τις δραματικές εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχουν ήδη επιπτώσεις και στην Ελλάδα.

Δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει ο μακρύς προσυνεδριακός διάλογος και παράλληλα η διαρκής, όπως τη χαρακτηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, διαδικασία αυτοοργάνωσης μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ,. Επίσης διαμορφώνεται η ψηφιακή πλατφόρμα, ώστε χωρίς γραφειοκρατία να “ανοίξει ” σε ευρύτερο κοινό η παράταξη.

Με ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Φώφης Γεννηματάς, ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 η ωρα το μέσημέρι της Κυριακής (20.3 2022) οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά την εκλογή νέας ηγεσίας υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο πρόεδρος  της Κοινοβουλευτικης ομάδας Μιχάλης Κατρίνης- ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Νίκος Χριστοδουλάκης που θα κήρυσσε την έναρξη των εργασιών εκ της θέσεως του έλειπε για λόγους υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χριστόδουλος αναλαμβάνει επικεφαλής στο Ινστιτούτο του ΚΙΝΑΛ (Insocial), κάτι που το ανακοίνωσε από το βήμα της ΚΠΕ ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε στενούς συνεργάτες του (Στεφανία Μουρελάτου, Σωτήρη Σέρμπο, Απόστολο Πάνα) . Επίσης ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα στο ηγετικό επιτελείο ο Ηλίας Κικίλιας σύμβουλος Κοινοβουλευτικής Ομάδας για θέματα οικονομίας.

*Της Παναγιώτας Μπίτσικα στο documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...
Διαφήμιση