Γ. Μαντζουράνης: Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει παράδοση στις διώξεις των πολιτικών της αντιπάλων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ο πατήρ Μητσοτάκης πρωτοστάτησε στην ποινική δίωξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την υπόθεση της ΔΕΗ και του τότε διοικητή Καρδαμάκη. Μετέπειτα είχαμε τα ίδια με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τώρα έχουμε με τον Μητσοτάκη τον νεότερο, την δίωξη όχι μόνο πολιτικών του αντιπάλων όπως του Νίκου Παππά επειδή θέλησε να βάλει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και δημοσιογράφων και δικαστών που τόλμησαν να ερευνήσουν τα σκάνδαλα, ασκώντας το καθήκον τους», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη και του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης. 

«Είναι πρωτάκουστο για όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, το γεγονός ότι τέσσερις δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας και βοήθησαν τρεις εισαγγελείς να καταστήσουν ενόχους κάποιους “αθώους” ανθρώπους, εκβιάζοντάς τους, διά των δημοσιευμάτων τουςνα πουν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το έγκλημα δηλαδή που αποδίδεται στους δημοσιογράφους, διαπράχθηκε με δημοσιεύματα, κάτι που είναι πρωτοφανές, αλλά και επικίνδυνο για την δημοσιογραφία και την Δημοκρατία αφού η ελευθεροτυπία είναι συστατικό της δημοκρατίας. 

Επίσης οι διώξεις αυτές αποτελούν μεγάλο κίνδυνο και για την Δικαιοσύνη καθώς διώκονται και τρείς εισαγγελείς, επειδή τόλμησαν να αγγίξουν τους ανέγγιχτους. Πόσο ασφαλής άραγε θα νιώθει ο επόμενος εισαγγελέας όταν φτάνει στα χέρια του να διερευνήσει υπόθεση που αφορά έναν από τους ανέγγιχτους πανίσχυρους παράγοντες της οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής εξουσίας; Ο δικαστής δεν μπορεί να είναι αδέσμευτος και ακομμάτιστος, αν δεν νιώθει ασφαλής.  Είναι προφανές ότι και οι συνάδελφοί τους αν δεν τρομοκρατηθούν,  τουλάχιστον θα σκεφτούν δύο και τρεις φορές να ερευνήσουν οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση. 

Το πρόβλημα είναι ότι το κατηγορητήριο φτιάχτηκε από τον πολιτικό διώκτη. Το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί με την επόμενη Συνταγματική αναθεώρηση. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να περιοριστεί η πρωτοβουλία της πλειοψηφίας της Βουλής, να ασκεί δίωξη εις βάρος πολιτικών αντιπάλων».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γαλλία, Πολίτες. Ελλάδα, Υπήκοοι. Απλό;

*Γράφει ο Σοφοκλής Αρχοντάκης - Υπάρχουν πολλές, διακριτές και...

Γαλλία: Η οργή του λαού συνεχίζεται – Ο Μακρόν σε δύσκολη θέση

*ρεπορτάζ της Ναταλίας Τσιλογιάννη - Οι εικόνες των Γάλλων...

Τυνησία: Νέο ναυάγιο μεταναστών με τουλάχιστον 19 νεκρούς

Σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας...
Διαφήμιση