Γερμανία: Παράνομο να ζητά ο εργοδότης πληροφορίες για εμβολιασμό εργαζόμενου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αποφασίστηκε να δίνεται ρεπό εμβολιασμού στους εργαζόμενους και να εφαρμόζονται μέτρα προστασίας προσαρμοσμένα στις ανάγκες της επιχείρησης, αντί «τιμωρίας».

Οι υπουργοί Εργασίας και Δικαιοσύνης της Γερμανίας ξεκαθάρισαν ότι τα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα δεν μπορεί να θυσιάζονται ακόμη και στην πανδημία, καθώς ο νόμος είναι σαφής και αυστηρός.

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ δήλωσε ότι οι εταιρείες στη Γερμανία δεν θα έχουν το δικαίωμα να ρωτούν τους υπαλλήλους τους αν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, αφήνοντας τέτοιο περιθώριο μόνο για συγκεκριμένους τομείς που τυχόν προσδιοριστούν στο μέλλον. Στην εστίαση τόσο προσωπικό όσο και πελάτες επιδεικνύουν ένα από τα πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ και εξετάζεται επέκταση αυτής της πρακτικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ υπογράμμισε ότι «τα στοιχεία για την υγεία των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα» και έκανε λόγο για «τομείς υψηλού κινδύνου» όπου μόνο εκεί στο μέλλον θα μπορούσε να επιτραπεί πρόσβαση από τρίτους.

Οι θέσεις αυτές διατυπώνονται την ώρα που στη Γερμανία τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι αντάξια του μύθου που καλλιεργείται για το Δημόσιο και τον κρατικό μηχανισμό της χώρας. 

Ωστόσο στο υπουργικό συμβούλιο αντί κατασταλτικών και τιμωρητικών μέτρων, αποφασίστηκε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να παίρνουν ρεπό προκειμένου να εμβολιαστούν και να διαμορφώνουν τα μέτρα προστασίας από την covid-19 ανάλογα με το εμβολιαστικό καθεστώς του προσωπικού τους, εφόσον το γνωρίζουν.

Πληροφορίες από την εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση