Όλο το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση μετά και την είσοδο Πλεύρη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Εκτός αυτή τη φορά στελέχη από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Όλη η ηγετική ομάδα του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ βρίσκονται πλέον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς μετά τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, σημαντικό υπουργείο κατέλαβε και ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης ανταμείφθηκε και για το ρόλο που έπαιξε ως εισηγητής της πλειοψηφίας στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά, πλην όμως αποτελεί αντίφαση για μια φιλελεύθερη κυβέρνηση να συμπεριλαμβάνει όλη την ηγετική ομάδα του Γιώργου Καρατζαφέρη στον ΛΑΟΣ.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύει τη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας,καθώς αισθάνεται την πίεση από τα δεξιά του, πολύ περισσότερο μάλιστα οι υπόγειες διεργασίες στο συγκεκριμένο χώρο είναι συνεχείς και πλέον και αισθητές.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης,με την υφυπουργοποίηση και του Ανδρέα Κατσανιώτη, πραγματοποιεί «άνοιγμα» και στην πλευρά Σαμαρά, ενόψει και της ψήφισης στη Βουλή των τριών μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση,παράλληλα με τη χρησιμοποίηση Πλεύρη και Κατσανιώτη, πάντως, μετριάζει αλλά δεν αποδυναμώνει τη γκρίνια στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ, καθώς «γαλάζιοι» βουλευτές, οι οποίοι κυρίως δίνουν τη μάχη στα κανάλια υπέρ Μητσοτάκη – πρωτίστως δε εκείνοι που είχαν υποσχέσεις – εμφανίζονται δυσαρεστημένοι.

Αξιοσημείωτο, επίσης,είναι ότι η Λίνα Μενδώνη κατόρθωσε για μια ακόμα φορά και παρέμεινε στην κυβέρνηση, κόντρα στους «προφήτες» που την ήθελαν εκτός!

* Από τα ”Παιχνίδια Εξουσίας” στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση