Αφγανιστάν: Εικόνες χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εν μέσω φόβων για τρομοκρατική επίθεση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σκηνές χάους επικρατούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με πλήθος πολιτών να έχει συγκεντρωθεί στις πύλες του σε μια προσπάθεια να βρουν τρόπο διαφυγής από το Αφγανιστάν και ενώ η 31η Αυγούστου παραμένει η καταληκτική ημερομηνία για την εκκένωση.

Ως ιδιαίτερα ανησυχητικές κρίνονται από διπλωμάτες και αξιωματούχους οι πληροφορίες για επικείμενη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, την ώρα που χιλιάδες Αφγανοί παραμένουν συνωστισμένοι στην περιοχή προσπαθώντας εναγωνίως να εγκαταλείψουν τη χώρα.

ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία έχουν ήδη προειδοποιήσει τους πολίτες τους να απομακρυνθούν από το αεροδρόμιο εξαιτίας της απειλής για επίθεση αυτοκτονίας, ωστόσο, ένα απίστευτα μεγάλο πλήθος παραμένει εκεί.

Εκπρόσωποι της ισλαμιστικής οργάνωσης, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι η προστασία των αμάχων έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας είναι δεδομένη, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αλλαγή στο τελεσίγραφο της 31ης Αυγούστου.

«Οι φρουροί μας ρισκάρουν επίσης τη ζωή τους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, είναι και αυτοί αντιμέτωποι με την απειλή (να διαπραχθεί επίθεση) από το Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε στο Reuters στέλεχος των Ταλιμπάν, που μίλησε με όρο να μην κατονομαστεί.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση