Ζαχάροβα: Η Δύση θέλει να «εκμεταλευτεί»  δεσμευμένα περιουσιακά μας στοιχεία, θεωρείται κλοπή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Έχουμε μια σειρά από πολιτικά, οικονομικά αντίμετρα εναντίον όσων επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Μόσχα δεν θα περιμένει να ανταποδώσει στην κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στη Δύση, έχοντας στη θήκη της μια σειρά από πολιτικά και οικονομικά αντίμετρα, δήλωσε χαρακτηριστικά σε ενημέρωση στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

«Σχεδιάζουν να τα δεσμεύσουν χωρίς προηγούμενη άδεια, με τα μελλοντικά έσοδα από αυτά όχι μόνο να τα τσεπώσει αμέσως η Δύση, αλλά και να τα δαπανήσει σε στρατιωτικούς πόρους που στοχεύουν εναντίον της Ρωσίας. Φυσικά θα αντιδράσουμε κατάλληλα σε τέτοια βήματα, όπως κάναμε πάντα. Διαθέτουμε μια σειρά από πολιτικά, οικονομικά αντίμετρα εναντίον όσων επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τα ρωσικά αποθέματα», είπε.

«Θα πρέπει κανείς να το σκεφτεί καλά πριν αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτό, καθώς θα ακολουθήσουν αντίμετρα», πρόσθεσε.

Θα «πληρώσουν» τυχόν ζημία

Τον Μάιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αποζημίωση της ζημίας που προκλήθηκε στη Ρωσία και την Κεντρική της Τράπεζα λόγω των μη φιλικών ενεργειών των ΗΠΑ, σημείωσε η Ζαχάροβα.

«Ένας παρόμοιος μηχανισμός μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Υπάρχει πολύ περισσότερη περιουσία και κεφάλαια τους στη Ρωσία από ό,τι στην Αμερική».

«Είναι απλώς μια ξεκάθαρη κλοπή»

«Επιπλέον, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ήδη αποδείξει ότι δεν μπορούν πλέον να θεωρηθούν αξιόπιστες για ξένους επενδυτές, των οποίων οι επενδύσεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να κατασχεθούν ή να κλαπούν», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι «οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία νομική βάση πίσω τους, καθώς είναι απλώς μια ξεκάθαρη κλοπή».

Πηγή: Tass (αναδημοσίευση naftemporiki.gr)

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...

ΠΑΣΟΚ: Σχεδιάζεται κοινή αντιπρόταση απέναντι σε αυτήν του Ανδρουλάκη

*Του Νίκου Λιονάκη - Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να...
Διαφήμιση