Υποκλοπές – Νέες αποκαλύψεις: Κρυφές συμβάσεις με την ΕΛ.ΑΣ. από εταιρεία «χωρίς μέτοχο»;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πώς γίνεται η εταιρεία KRIKEL -μία από τις πιο κομβικές εταιρείες του σκανδάλου των υποκλοπών- να βρίσκεται τουλάχιστον στα χαρτιά, χωρίς μέτοχο από τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά την ίδια ώρα να προχωρά σε απόρρητες συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ με την Ελληνική Αστυνομία;

Όπως δημοσιεύει το Inside Story, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, θύμα παρακολούθησης από το παράνομο λογισμικό Predator της εταιρείας Intellexa, προχώρησε στις αρχές Ιουνίου σε επώνυμη καταγγελία κατά της εταιρείας KRIKEL, συμφερόντων Γιάννη Λαβράνου.

Η καταγγελία απευθύνεται στην Επιτροπή Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής, και περιέχει νέα στοιχεία που αφήνουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα για μία από τις κομβικές εταιρείες του σκανδάλου των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι η KRIKEL έχει συνάψει με την Ελληνική Αστυνομία επτά συμβάσεις, οι έξι εκ των οποίων απόρρητες, με την τελευταία να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ και να ολοκληρώνεται στα τέλη του 2022. Η KRIKEL είχε από κοινού με την Intellexa ενεργό ρόλο στις εξαγωγές κατασκοπευτικής τεχνολογίας σε χώρες όπως το Σουδάν, που πλέον βιώνει έναν αιματηρό εμφύλιο.

Το Inside Story ρώτησε την Optima Bank εάν από τους ελέγχους που διενήργησε πριν την χορήγηση του δανείου προέκυψε ποιος ήταν ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρείας και αν αυτός ήταν ο Γιάννης Λαβράνος.

Αναζήτησε επίσης αν ενημερώθηκαν ότι ο μοναδικός εταίρος της Krikel, δηλαδή η Eneross Holdings Limited, έπαψε να υφίσταται πριν την εξόφληση του δανείου, γεγονός που συνιστά στην τραπεζική ορολογία «σημαντική δυσμενή αλλαγή» και αν στη βάση αυτή όφειλε η Optima Bank να καταγγείλει τη σύμβαση του δανείου και να δηλωθεί η συναλλαγή στην Τράπεζα της Ελλάδος από το τμήμα κανονιστικής συμμόρφωσης της τράπεζας. Η απάντηση που μεταφέρθηκε τηλεφωνικά από την εταιρεία που έχει αναλάβει την επικοινωνία της Optima Bank είναι πως «λόγω τραπεζικού απορρήτου δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι από το email που μας έχετε στείλει».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση