Υποκλοπές: Η ΝΔ αρνήθηκε να ελεγχθούν τα κινητά βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέα προσκόμματα στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών βάζει η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποσταλεί ερώτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν τεθεί υπό καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αιτιολόγηση,  απέρριψε το αίτημα να ελεγχθούν τα κινητά τηλέφωνα βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων υπέβαλε η αντιπολίτευση. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν να αποσταλεί ερώτημα στην ΑΔΑΕ και στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το αν έχουν παρακολουθηθεί και άλλα πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφο με το δεδομένο ότι  οι εκπρόσωποι των παρόχων κινητής τηλεφωνίας ανέφεραν ότι διατηρούν αρχείο με όλες τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Το θέμα της συνεδρίασης αφορά την παρακολούθηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη, με το κακόβουλο λογισμικό Predator, αν και θεωρείται δεδομένο ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα θέσουν εκ νέου το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τις  «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμός έχουν κληθεί να παραστούν και να καταθέσουν ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος, πρόσωπα που έχουν καταθέσει ξανά και στην Θεσμών και Διαφάνειας και την Εξεταστική.

Το παρών αναμένεται να δώσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ έχουν κληθεί να καταθέσουν και οι εξής:

-Ο Αναστάσιος Σύρμαλης, υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Δεδομένων OTE Globe
 Μαρία Σκάγκου, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., νομική σύμβουλος και διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone
 Πέτρος Κρόγκος, διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind, η Μαρία Σκάγκου, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., νομική σύμβουλος και διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone
-Ο Γεώργιος Διαμαντόπουλος, διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟΤΕ
-Ο Ευάγγελος Λεμονιάς, υποδιευθυντής Systems Security & Cyber -Resilience Ομίλου ΟΤΕ
-Ο Κωνσταντίνος Μέγας, executive director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟΤΕ

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, καθώς ο Κανονισμός της Βουλής δίνει τη δυνατότητα στα 2/5 των μελών της Επιτροπής Θεσμών να καλούν πρόσωπα που επιθυμούν. Τη συνεδρίαση είχαν ζητήσει ήδη πριν τα μέσα Σεπτέμβρη τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ), ωστόσο η Ν.Δ., επικαλούμενη τυπικούς λόγους, την καθυστέρησε για πάνω από έναν μήνα.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση