Υποχώρηση Πλεύρη: Εξετάζει την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών τον Νοέμβριο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε άτακτη υποχώρηση φαίνεται πως προσανατολίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το θέμα των υγειονομικών σε αναστολή καθώς όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη του στο Mega, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι υγειονομικοί σε αναστολή.

Μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης, φαίνεται ανοίγει ορθάνοιχτα το παράθυρο δρομολογώντας την πολιτική κυβίστηση της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που έχουν τεθεί εδώ και πολύ καιρό σε αναστολή, μπροστά στο αδιέξοδο που οι ίδιες οι επιλογές τους δημιούργησαν.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει την εξέλιξη αυτή, είπε ότι προς το παρόν παραμένουν σε αναστολή μέχρι τα τέλη του 2022, ωστόσο η κυβέρνηση σκοπεύει να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και να λάβει εντός του μήνα αποφάσεις: «Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία».

Εμμέσως επιβεβαίωσε ότι η πιθανή επιστροφή προσδιορίζεται από τις αρχές του Νοεμβρίου.

Για τις μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ και την απουσία αναισθησιολόγων η οποία έχει προκαλέσει καθυστέρηση στις λίστες χειρουργείων του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, υποστήριξε πως έχει γίνει μία εκκαθάριση της λίστας των χειρουργείων και σύμφωνα με τα δεδομένα, περίπου 1.500 χειρουργεία βρίσκονται σε αναστολή λόγω της έλλειψης των αναισθησιολόγων.

«Η πραγματική λύση του προβλήματος είναι η προκήρυξη που αφορά αναισθησιολόγους και καρδιολόγους, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον. Εάν γίνει αυτό, αυτομάτως πάμε σε ανακούφιση του προβλήματος, αλλιώς θα υποχρεωθούμε να βρούμε τις επόμενες λύσεις», υποστήριξε.

*Με πληροφορίες από documentonews.gr – avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση