ΒΗΜΑ: Το «τρίγωνο» που εγκατέστησε το Predator στην ΕΥΠ και η λίστα των «χειριστών» του!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε νέες αποκαλύψεις που αποδεικνύουν την άμεση σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ και, συνεπώς, με το Mέγαρο Μαξίμου, προχωρά η εφημερίδα «Το Βήμα» της Κυριακής, με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα, συγκεκριμένοι αστυνομικοί είχαν ενεργό ρόλο στο παράνομο λογισμικό, με την αστυνομικό που υπογράφει το αίτημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο! Το δε Predator είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε κυρίως την περίοδο 2020-2022 στα γραφεία της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή!

«Τα ονόματα όλων των αστυνομικών, όπως ο Χρήστος Χ., Ηλίας Κ., Παναγιώτης Τ., Ιωάννης Γρ. Κώστας Π. (ορισμένοι με το βαθμό του αρχιφύλακα, αστυνόμου κ.λπ.), αλλά και άλλων που είχαν ενεργοποιηθεί πέραν του Predatorσε κρίσιμα πόστα είναι στη διάθεση της εφημερίφας. Ορισμένοι από αυτούς έχουν επιστρέψει άρον-άρον, τις τελευταίες εβδομάδες, σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης», σημειώνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του και τονίζει: «Η ομάδα αυτή που είχε που είχε διαχειριστεί το Predator φέρεται να είχε προϊσταμένη μια αξιωματικό της ΕΛΑΣ που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσία της αστυνομίας, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας». Πρόκειται για την αξιωματικό που υπέγραψε και το αίτημα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και θεωρούνταν ο πλέον στενός συνεργάτης του τέως προέδρου της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, «ο Κοντολέων διατηρούσε διαρκή επαφή, σύμφωνα με μαρτυρίες που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, με τον Λαβράνο, με επισκέψεις στο γραφείο του τελευταίου στο Νέο Ψυχικό. Σε ένα τρίγωνοπου αποτελούνταν από τους Λαβράνο, Κοντολέοντα και την εν λόγω αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ουσιαστικά φέρεται να συμμετείχαν στην εγκατάσταση ή και κάποιοι εξ αυτών και στη διαχείριση του λογισμικού υφαρπαγής όλων των δεδομένων από κινητά δεκάδων στόχων»!

Το «Βήμα» αποκαλύπτει ποιοι συμμετείχαν στη διαχείριση του παράνομου λογισμικού, αλλά και ποιοι εκπαίδευσαν τους «ακροατές» της ΕΥΠ: «Τα πρόσωπα αυτά (σσ: πέντε –επτά αστυνομικοί, που φέρεται να «εργάζονταν» σε ενοικιασμένο διαμέρισμα) φαίνεται να εκπαιδεύτηκαν την περίοδο 2019-2020 στη χρήση του Predator από Ισραηλινούς που είχαν έλθει από την Κύπρο με βάση τις «συμφωνίες» σε Χαλάνδρι και Ψυχικό.

Αίσθηση προκαλούν και οι πληροφορίες για τον τρόπο που αγοράστηκε το Predator, καθώς –εφόσον ευσταθούν- διαψεύδουν τους αρμόδιους που επιμένουν στις ηλώσεις τους πως δεν το χρησιμοποιούσε η ΕΥΠ!

Σύμωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου ερευνώνται πληροφορίες ότι η πληρωμή του Predator έγινε μέσω υπερκοστολόγησης του νέου συστήματος νόμιμων συνακροάσεων που απέκτησε η ΕΥΠ από ιταλική εταιρία που είχε αφανή εκπρόσωπό της τον Γ. Λαβράνο! «Οι δικαστικοί λειτουργοί θα ερευνήσουν και πληροφορίες ότι υπήρξε υπενοικίαση «κατ΄αποκοπή» και κατά …σετ παράνομων ακροάσεων του Predator», σημειώνει το ρεπορτάζ, που περιέχει και άλλες αποκαλύψεις που φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό!

*Ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση