Βαθυστόχαστος, αλλά πανάκριβος ο μπαγάσας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Θανάσης Καρτερός – Μετά το ταξίδι στην Ουάσιγκτον και ιδίως μετά την “ιστορική ομιλία” στο Κονγκρέσο, δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς. Πυκνά πυρά και η ψυχραιμία στην πυρά. Πολιτικός παγκοσμίου βεληνεκούς -ο Μητσοτάκης! Βαθυστόχαστος -ο Μητσοτάκης! (Αυτά τα είπε ο ίδιος ο Μητσοτάκης, δια του εκπροσώπου του.) Και βέβαια, ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός ever – ο Μητσοτάκης! – προβάλλει πάλι από τα περισσότερα τηλεοπτικά παράθυρα. Κανονική ενέδρα στη λογική και την ευαισθησία.

Εκλογές μυρίζουν, θα πείτε. Και η εικόνα του έχει ξεχαρβαλωθεί. Και στις εκλογές υπάρχει ακόμα η συνήθεια να μην ψηφίζουν μόνο ο Στάσσης, τα γαλάζια παιδιά, ο Οικονόμου και οι οικονομημένοι του καθεστώτος. Ψηφίζουν και οι πληβείοι, οι οποίοι έχουν δεί και δοκιμάσει από την καλή κι από την ανάποδη τον βαθυστόχαστο.

Στην πανδημία, άς πούμε, με τις εκατόμβες, την ασφυξία του ΕΣΥ, αλλά και τις τσάρκες του πρωθυπουργού μετά της οικογενείας, καταφέραμε να ανδειχτούμε πρώτοι στην Ευρώπη. Σε νεκρούς που καταγράφονται. Αλλά και σε απυθείας αναθέσεις, κομπίνες, ρεμούλες, ρουσφέτια, ξεπούλημα, που διαγράφονται δια νόμου.

Στην ακρίβεια που μας έχει πιάσει από τον λαιμό. Εκατομμύρια οικογένειες υποφέρουν, δεν τα βγάζουν πέρα και ευλόγως στοχάζονταιγια τον βαθυστόχαστο και του στέλνουν χαιρετίσματα με ανοιχτή παλάμη. Κι εκείνος φορολογεί τα υπερκέρδη των βαμπίρ της ενέργειας, που έλεγε ότι δεν υπάρχουν -κι αν τα βρεί να μας γράψετε.

Στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης που κινείται ανάμεσα σε σανά και ωσανά, με τροφοδότη λογαριασμό για τους ευλύγιστους και καταδότη απολογισμό για τους απείθαρχους. Φάγετε εξ αυτού πάντες οι καλοί και για τους κακούς θα φροντίσει ο εισαγγελέας. Η Novartis είναι σκευωρία – αυτή κι αν είναι βαθυστόχαστη διαπίστωση.

Στη δημοκρατία που επιτέλους αναπνέει παντού με την προστασία της αστυνομίας. Εξάρχεια ειρήνης και καταλλαγής υποσχέθηκε παρέα με τον Πλεύρη, πανεπιστημιακή αστυνομία έφερε ως δώρο στην πανεπιστημιακή κοινότητα, τους φοιτητές, την κοινωνία των γονέων. Βαθυστόχαστη όχι μόνο μέχρι γκλόμπ, αλλά και μέχρι περιστρόφου.

Είναι συνεπώς ανεκτίμητος ο βαθύς στοχασμός ενός ανδρός, που αν και υπήτξε πολιτικός κρατούμενος ως βρέφος, κατάφερε να πάρει τρία πτυχία στο εξωτερικό. Και να ανακαλύψει όχι μόνο τη σχέση του Μεσολογγίου με τη Μαριούπολη, αλλά και τη διάκριση των εξουσιών του….Ρουσσώ, τη σκέψη του Αϊνστάιν, τα μυστικά του εξωγήινου.

Και είναι μιζέρια να μην τον παραδεχόμαστε. Εμπάθεια να τον θεωρούμε έξυπνο μόνο στα κέρδη – δικών του και των φίλων του. Ανακρίβεια να διαφωνούμε με το βαθυστόχαστο. Τουλάχιστον ας κάνουμε ένα ιστορικό συμβιβασμό. Βαθυστόχαστος αλλά πανάκριβος ο μπαγάσας. Σε ζωές, ελευθερίες και ευρώ…..

Πηγή: Εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της Κυριακής

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Ο Γιώργος Σιακαντάρης στηρίζει τη Νέα Αριστερά

Η «συγγνώμη» στον Χαρίτση γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί...

Πάσχα 2024: Ρεκόρ ακρίβειας στα βασικά αγαθά – Κοροϊδία τα κυβερνητικά «καλάθια»

Με την ακρίβεια στα ύψη και τους μισθούς στα… τάρταρα –...
Διαφήμιση