Βαγγέλης Χωραφάς: Η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Συνέντευξη στον Πάρι Καρβουνόπουλο –

Ο κόσμος δραματικά αλλάζει και δυστυχώς η Τουρκία βρίσκει ρόλο στις εξελίξεις, σε αντίθεση με την Ελλάδα που καλείται να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη «διαπραγμάτευση» Αθήνας-Άγκυρας.

Ο Βαγγέλης Χωραφάς ,επικεφαλής της ιστοσελίδας geoeurope.org ξεκινά την ανάλυση του από τα όσα έγιναν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Διαβάζοντας τα συμπεράσματα της Συνόδου, διαπιστώνει οποιοσδήποτε ότι η σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Δύσης με την Κίνα πλησιάζει. Είναι αναπόφευκτη αυτή η απρόβλεπτη αντιπαράθεση; Ο κ.Χωραφάς βλέπει ότι το Πεκίνο δεν την έχει ως πρώτη επιλογή. Η «μοιρασιά του κόσμου» σε δύο νέα μπλοκ «χωρίς σύνορα» είναι η επιδίωξη της Κίνας που πιστεύει ότι μπορεί αυτή η «μοιρασιά» να γίνει χωρίς να φθάσουμε σε πολεμική σύγκρουση.

Η Ελλάδα τι θέση μπορεί να έχει σε αυτές τις αλλαγές και τι μπορεί ,με όσες δυνάμεις διαθέτει, να επιδιώξει να επιτύχει. Έχει δική της εξωτερική πολιτική ή αυτή καθορίζεται αποκλειστικά από Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες. Ο κ.Χωραφάς επισημαίνει ότι η Τουρκία από την πλευρά της εξακολουθεί να πατά σε δύο βάρκες: η μία βρίσκεται στη Δύση αλλά η δεύτερη ,όπου θεωρεί ότι έχει συμφέροντα.

Τι προβλέπει για τα ελληνοτουρκικά; Δύσκολη η κατάσταση ,εκτιμά. Θα πάμε Χάγη ή οι σύμμαχοι μας επιφυλάσσουν άλλους δρόμους;

Πηγή: militaire.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση