Τζανακόπουλος: Παρέκκλιση από την κανονικότητα η λειτουργία του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή, όταν επιλέχθηκε μια γραμμή αποκλεισμού μαρτύρων, μια fast track διαδικασία, όταν έγινε δεκτό από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το αντιτάξιμο του απόρρητου στην Εξεταστική Επιτροπή», ανέφερε ο Βουλευτής Α΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”. Και συνέχισε τονίζοντας: «Η ΝΔ δεν είχε καμία διάθεση να χυθεί άπλετο φως. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε την επωδό όλων των στελεχών της ΝΔ ότι δεν αφορά πλέον τον κόσμο το ζήτημα των υποκλοπών».

«Έχουμε να κάνουμε με λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού που δεν είναι απλώς ένα πολιτικό λάθος του κ. Μητσοτάκη, μια παρέκκλιση από την κανονικότητα. Οι παρακολουθήσεις και ο τρόπος άσκησης πολιτικής και η απόπειρα να ελεγχθεί ασφυκτικά το πολιτικό παιχνίδι ήταν το μοντέλο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Βουλευτής. Μάλιστα σημείωσε: «Το TVXS δημοσίευσε πρόσφατα μια σειρά από έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι ένας εκ των μαρτύρων, ο κ. Τρίμπαλης, διαχειριστής της εταιρείας Krikel, ψευδομαρτύρησε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. Για το λόγο αυτό ζητάμε να κινητοποιηθούν όλες οι δημόσιες δικαστικές αρχές να επιληφθούν του σκανδάλου και να προχωρήσουν σε προκαταρκτική εξέταση, για να δούμε ποιοι άνθρωποι εμπλέκονται με το παράνομο σύστημα παρακολουθήσεων».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει επιληφθεί της υπόθεσης . Φαίνεται ότι υπάρχει μια κινητικότητα και μια πίεση στην ελληνική κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις δήλωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πια φωτογραφία της στιγμής αλλά χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ως εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης, λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Για το λόγο αυτό το ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί σε μια εφημερίδα η οποία ανήκει στο συνταγματικό τόξο είναι εάν για το πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο έχει σημασία ότι έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση βόμβα στα θεμέλια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε: «Η δημοκρατία και ο τρόπος άσκησης της εξουσίας, καθώς και η δυνατότητα να διαμορφώνει πολιτικούς συσχετισμούς είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Διότι αν καταργήσουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, την πολιτική αντιπαράθεση και σύγκρουση, τότε το μόνο που μένει είναι ολιγαρχικά συμφέροντα, τα οποία θα καθορίζουν τις οικονομικές εξελίξεις. Και κατέληξε: «Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι ζοφερές. Ακρίβεια. Καθήλωση μισθών. Εκτόξευση πληθωρισμού. Υψηλότερος ενεργειακός πληθωρισμός στην Ευρώπη. Το ελληνικό ομόλογο έχει υπερβεί το 5%. Δυσκολίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τίποτα θετικό δεν προοιωνίζεται για την ελληνική οικονομία». ​

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα παράλογα της στεγαστικής κρίσης

Αν εμπιστευόμασταν τυφλά το αόρατο χέρι της αγοράς, όπως...

Βρυξέλλες: Η Ούρσουλα, το «τρίγωνο της Βαϊμάρης», η εναλλακτική του Ντράγκι και ο… Μητσοτάκης!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Έντονο παρασκήνιο κορυφής στις...

Το μήνυμα του Ιράν που δεν θέλουν να διαβάσουν ούτε ο επικίνδυνος Νετανιάχου, ούτε ο υποκριτής Μπάιντεν

Ανεξάρτητα από τα επιχειρησιακά αποτελέσματα της μαζικής επίθεσης του...

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος...
Διαφήμιση