Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: «Για μια Ευρώπη που χτίζει γέφυρες για αυτούς που το έχουν ανάγκη»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Την ίδια στιγμή που ολοφάνερο το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με το καθεστώς απόδοσης ασύλου ειδικά και την μεταναστευτική πολιτική που αποτυπώνεται σε μια ακόμη περίπτωση, αυτή του 19χρονου ασυνόδευτου πρόσφυγα Σισσέ Βαφίνγκ.

«Οι πόθοι για ένα καλύτερο αύριο, που σε οδηγούν να διανύσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα για να προστατευτείς και να προστατέψεις αυτούς που αγαπάς, δε διαχωρίζονται ανάλογα με τη φυλή, τη θρησκεία και την ιστορική περίοδο. Άλλωστε και η πατρίδα μας έχει γνωρίσει την προσφυγιά και τις προσδοκίες ανθρώπων που αναζήτησαν μακριά μια καλύτερη ζωή», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, της ανόδου της Ακροδεξιάς και του εθνικισμού, των συγκρούσεων στη γειτονιά μας και του πολέμου που επιστρέφει στο ευρωπαϊκό σπίτι μας, ο αγώνας για τα δικαιώματα των προσφύγων και των πιο ευάλωτων είναι ο αγώνας για το κράτος δικαίου. Είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας», προσθέτει.

«Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας-αποθήκης ψυχών που αναλαμβάνει τις επικίνδυνες ευθύνες μιας Ευρώπης- φρούριο. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τους βρώμικους εμπόρους της προσφυγικής ελπίδας. Για μια Ευρώπη που χτίζει γέφυρες για αυτούς που το έχουν ανάγκη», καταλήγει.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση