Τσίπρας: «Επιδόματα-τυράκι στη φάκα μιας τρομακτικής αναδιανομής εισοδήματος» (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μνήμες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015-2019, ζωντάνευσαν κατά την παρουσίαση βιβλίου που επιμελήθηκε ο Ε. Τσακαλώτος, με τον Α. Τσίπρα να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ως αιχμή το τελευταίο επίδομα-κοροϊδία που υποσχέθηκε η κυβέρνηση προς ευάλωτους πολίτες και άσκησε σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα του Μαξίμου.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία, 2015-2019», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θεμέλιο στη σειρά Σύγχρονη Πολιτική και σε επιμέλεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την γαλάζια παράταξη.

Σημείωσε ότι με την επανεκλογή τους πρώτη τους φροντίδα ήταν «να ξαναρχίσουν την ίδια πολιτική με τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές, από κει που τη σταμάτησε η ψήφος του λαού το 2015. Πελατειακό κράτος, απευθείας αναθέσεις, ανεξέλεγκτη και χωρίς ρυθμίσεις λειτουργία της αγοράς, φοροαπαλλαγές για τους ισχυρούς, οριζόντια φορολογική λεηλασία για τους πολλούς, ιδίως με ΦΠΑ και ΕΦΚ σταθερούς σε περίοδο πρωτοφανούς πληθωρισμού και επιδόματα. Ως το τυράκι στη φάκα μιας τρομακτικής αναδιανομής εισοδήματος από τους πολλούς στους ισχυρούς».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πομπώδεις προεκλογικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το food pass αναδεικνύοντας την κοροϊδία πίσω από την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και υπογραμμίζοντας ότι «πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων που αναμένεται να φτάσει τα 3 δις για το 2022, θα γίνει με το χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος αλλά ως δαπάνη. Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες ώστε να εκπέσει η φορολογία, των χρημάτων τουλάχιστον που αναγκάζονται να δηλώνουν. Αυτές ήταν οι πολιτικές που μας οδήγησαν στη κρίση, αυτές οι πολιτικές μας οδηγούν εκ νέου».

Αναφερόμενος στην ταραγμένη κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι εάν το κόμμα του είχε ακόμη έναν χρόνο μπροστά του και εάν στο υπουργείο Οικονομικών παρέμεναν οι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης «η επενδυτική βαθμίδα θα ήταν ήδη εδώ. Ωστόσο η ιστορία δε γράφεται με τα αν. Δε γράφεται και με τα ψέματα όμως».

«Είμαστε, λοιπόν, σήμερα όλοι εδώ στη παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη που παρουσιάζει την αλήθεια όσων ζήσαμε, συγκινημένοι και περήφανοι για όσα πετύχαμε. Είμαστε όλοι εδώ, πιστεύω σοφότεροι από τα λάθη μας.  Αλλά το ίδιο αποφασισμένοι, αν χρειαστεί, να ξαναβγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Με σχέδιο, με ανιδιοτέλεια, με τους ανθρώπους που ξέρουν και με τις αξίες εκείνες που αποτελούν την ψυχή της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης. Πριν η πατρίδα βρεθεί και πάλι με την πλάτη στον τοίχο» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Διονύσης Τεμπονέρας: Ξεκινά η εξαήμερη σκλαβιά

Η εργασία επτά ημέρες την εβδομάδα έρχεται όλο και πιο κοντά....

Νίκος Τόσκας: Οι κίνδυνοι από τις θεωρίες για τον «άξονα του κακού»

Η πολιτική του «εξωτερικού άξονα του κακού» οδηγεί σε...

Περιβάλλον / Ετοιμάζεται ξενοδοχείο με τελεφερίκ σε περιοχή Natura της Σερίφου

Ακόμα μία επένδυση έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο...
Διαφήμιση