Τσίπρας από Κύπρο: Αγώνας για τη δικαιοσύνη, ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Τόσο μέσα από κυβερνητικές θέσεις, αλλά και σήμερα, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δώσαμε μάχες για να προωθήσουμε την προοπτική μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτές τις μάχες για το καλό του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια μια άλλη προοπτική για τη ζωή τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του σε κεντρικό εστιατόριο της Λευκωσίας, όπου ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου παραχώρησε γεύμα για τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

Αναφερθείς στο αποτέλεσμα των κυπριακών εκλογών, σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος που στήριξε το ΑΚΕΛ δεν κατάφερε να εκλεγεί, το αποτέλεσμα είναι μια πολύ σημαντική έκπληξη, αλλά και ότι η κάλπη είναι αυτή που δείχνει τους πραγματικούς συσχετισμούς και όχι οι δημοσκοπικές μετρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής αστάθειας, αλλά και μομέντουμ που αφορά όπως είπε και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από τις κοινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Στεφάνου

«Ο φονικός σεισμός και αυτή η μεγάλη καταστροφή στην Τουρκία αλλάζει -πιστεύω- το κλίμα ανάμεσα στους λαούς σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν είναι οι λαοί που έχουν να χωρίσουν. Ωστόσο διαμορφώνεται μια προοπτική να αλλάξει και η ατζέντα τής συζήτησης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου, με σαφείς κόκκινες γραμμές, αλλά με μια προοπτική επίλυσης των διαφορών στο δικαστήριο της Χάγης, στη βάση του διεθνούς δικαίου, αλλά και για την επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που τις αφήσαμε στο Κρανς Μοντανά και στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες».

Κατέληξε λέγοντας ότι η προσπάθεια για δικαιοσύνη και άμβλυνση των ανισοτήτων θα πρέπει να συνεχιστεί «διότι ας μην ξεχνάμε, αυτός είναι ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων, αυτός είναι ο ρόλος της Αριστεράς».

Από την πλευρά του ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι πάντοτε με χαρά συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και γενικότερα θέματα που ενδιαφέρουν την Αριστερά.

«Αυτή η περίοδος είναι γεμάτη από εξελίξεις, από προβλήματα, από αδιέξοδα, στα οποία η Αριστερά καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις, δηλώνοντας παρούσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των λαών μας για έναν καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη κοινωνία, για να υπάρξει ειρήνη στην πολύπαθη περιοχή μας, συνεργασία μεταξύ των χωρών των λαών», επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

«Το ΑΚΕΛ ως κόμμα της αντιπολίτευσης θα συνεχίσει με διεκδικητικότητα, με υπευθυνότητα, με πατριωτισμο να δίνει τον αγώνα τον καλό για το καλό τής χώρας μας και του λαού μας», προσέθεσε και κατέληξε με την ευχή όπως είπε και οι αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να είναι αποτελεσματικοί.

Πριν από το γεύμα με τον κ. Στεφάνου, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση