Τσαπανίδου: Ανάσα για τους πολίτες το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση δανείων (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Μόνο ένας ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα αναδειχθεί πρώτος στην κάλπη της απλής αναλογικής, θα μπορεί να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στις 22 Μαΐου και η χώρα δεν θα μπει σε μια περιπέτεια πολλών εκλογικών αναμετρήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κ. Μητσοτάκης με την προϋπόθεση της αυτοδυναμίας που θέτει, επιδεικνύει την αλαζονεία του, έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες –ενδεχομένως και σε τέταρτες- κάλπες. Οι πολίτες, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, δεν θέλουν μία τέτοια εξέλιξη», σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου. «Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία», πρόσθεσε.

Η συνέντευξη της Πόπης Τσαπανίδου στη Σία Κοσιώνη και τον ΣΚΑΪ:

Σε ερώτηση για τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, υπογράμμισε: «ο κόσμος που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό».

«Την επομένη των εκλογών, με το αποτέλεσμα να έχει αποτυπωθεί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις θα καθίσουν στο τραπέζι και ο καθένας θα έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Εκεί θα συζητήσουμε πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα αναζητηθούν τα κοινά σημεία, όπως είναι για παράδειγμα η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναφερθείσα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κόκκινα δάνεια και τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, τόνισε: «είναι μια πρόταση η οποία δίνει βαθιά ανάσα στους πολίτες που έχουν κοκκινίσει τα δάνειά τους, δέχονται τηλέφωνα από τους servicers και αγωνιούν μήπως βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό».

Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η πρόταση αυτή υπονομεύει την κουλτούρα πληρωμών, σημείωσε: «είναι προσβλητικό να λέγεται κάτι τέτοιο, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πλήττεται, λόγω της ακρίβειας που δεν αντιμετωπίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση, λόγω της αύξησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια -είναι προσβλητικό όλος ο κόσμος να τσουβαλιάζεται ως μπαταχτσήδες».

«Στην παρουσίαση της πρότασης ήταν παρόντες όλοι οι κοινωνικοί φορείς, με τους οποίους συζητήσαμε και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα ικανοποιητικό αλλά και εφαρμόσιμο πρόγραμμα», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ερωτηθείσα, τέλος, για τη χρηματοδότηση του μηχανισμού διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, εξήγησε: «το ένα κομμάτι θα έρθει από την ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -από το Ταμείο Αναδιαρθρώσεων, ένα δεύτερο κομμάτι θα έρθει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το τρίτο κομμάτι από τον προϋπολογισμό».​

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

21η Απριλίου 1967 / «Η Ιστορία κάτι χρωστάει στα θύματα της χούντας και στις οικογένειές τους»

*Συνέντευξη του συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη στον Δημήτρη Κανελλόπουλο -...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...
Διαφήμιση