Τρύφων Αλεξιάδης: Φορολογική πολιτική, πολιτικών απατεώνων εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια μας λένε εδώ και δέκα μέρες ότι εκδίδονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και χθες το βράδυ η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή που αφορά τον ΕΝΦΙΑ. Η φράση “πολιτικοί απατεώνες” είναι η πιο ευγενική για να χαρακτηρίσει αυτά που κάνει η κυβέρνηση στην φορολογική πολιτική», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο βουλευτής και αν. τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης. 
 
«Ενώ η κυβέρνηση ψήφισε νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ στο οποίο προβλέπονταν μειώσεις 280 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αποτυπώνονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χθες βράδυ κατέθεσε τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ. Οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για τις μειώσεις και ας περιμένουμε να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά προκειμένου να δούμε ποιοι και πόσο θα ωφεληθούν.
 
Αυτό πάντως που έχουμε διαπιστώσει από τον Ιούλιο του 2019, είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες, με τις οποίες ελαφρύνει κυρίως τα υψηλα και πολύ υψηλά εισοδήματα και περιουσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το golden boy της εταιρείας ενέργειας, το οποίο  πληρώνεται ένα χιλιάρικο την ημέρα. Γι’ αυτόν τον κύριο, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία ισχύει για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στο δημόσιο.
 
Όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο φορολογικό ευνοούν τους έχοντες και κατέχοντες. Ταξική επιλογή της κυβέρνησης επίσης αποτελεί η μη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός είναι πολλαπλάσιος για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα ενώ το αδιανόητο rally της ακρίβειας δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
 
Αντί η κυβέρνηση να λάβει μέτρα ανακούφισης για τα νοικοκυριά και τους τομείς της αγοράς που επηρεάζονται από την έκρηξη των τιμών, ευνοεί και χρηματοδοτεί γκρίζες ζώνες, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη πολιτικής προοδευτικής αλλαγής.
 
Κάθε μέρα είτε παραχωρούν φιλέτα του δημοσίου όπως το προηγούμενο διάστημα έγινε με την ΔΕΗ, ή όπως τώρα σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση εταιρειών  που έχουν σχέση με το νερό και άλλους τομείς και εμείς πρέπει να δούμε τι αποθεματικό θα παραδώσουν. Θέλουμε να δούμε μετά τις εκλογές, τι θα απομείνει από τα 37 δισεκατομμύρια που παραδώσαμε εμείς, ώστε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και τα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

*Γράφει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης - Ο υπέρλαμπρος σταρ της...

Οι 100 μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ο αρνητικός απολογισμός των πολιτών

Ίσως καμία κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών δεκαετιών, μετά από μια...

Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ομόφωνα ενοχος ο Μπαμπης Αναγνωστόπουλος, όπως πρωτοδίκως, για τη...

Γ. Μυλόπουλος: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Την πλήρη διάψευση των κυβερνητικών δηλώσεων για την ολοκλήρωση...
Διαφήμιση