Τραμπούκικη επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Στρατάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με έκπληξη και αποτροπιασμό ενημερωθήκαμε από τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό του 105,5 Στο Κόκκινο, Γιάννη Στρατάκη, για την επίθεση που δέχτηκε τις μεσημεριανές ώρες της 01/12/2022, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Δικυκλιστής ακολούθησε το όχημα του Γιάννη Στρατάκη, εξυβρίζοντας τόσο αυτόν, όσο και τον πολιτικό και επαγγελματικό του χώρο. Όταν σταμάτησαν σε φανάρι, ο δικυκλιστής άφησε το μηχανάκι του και ξεκίνησε να χτυπά τα τζάμια του αυτοκινήτου, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές, όπως «θα πεθάνετε αλήτες». Εντέλει, ο δικυκλιστής έσπασε το τζάμι του συνοδηγού, τραυματίζοντας – ευτυχώς ελαφρά – τον Στρατάκη στο χέρι και έφυγε με ταχύτητα στα στενά της Κηφισιάς.

Ο συνάδελφός μας επικοινώνησε αμέσως με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, καταγγέλλοντας την επίθεση που δέχτηκε. Δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση.

Από μέρους μας, καταγγέλλουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση στον συνάδελφό μας, η οποία κατά τα φαινόμενα σχετίζεται με τον δημόσιο λόγο που εκφέρει από τη συχνότητα του σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο.

Οι απόπειρες εκφοβισμού και οι απειλές προς εργαζόμενους του σταθμού δεν είναι κάτι καινοφανές. Πολύ συχνά γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων με υβριστικό ή και ξεκάθαρα απειλητικό περιεχόμενο.  Συνιστά όμως μείζονα ποιοτική αναβάθμιση της απειλής το ότι κάποιοι θεωρούν πως υφίσταται πρόσφορο έδαφος για να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις.

Ως 105,5 Στο Κόκκινο, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως θα πράξουμε ό,τι είναι εφικτό για να προστατεύσουμε, όχι μόνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων, αλλά και τη δυνατότητά τους να εκφέρουν ελεύθερα την άποψή τους από τις συχνότητες του σταθμού. Το αυτό ακριβώς απαιτούμε και από την οργανωμένη Πολιτεία.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αλέξης Τσίπρας: Ομιλία στο κλειστό γήπεδο «Απόλλωνα» στην Πάτρα

«Πολίτες της Πάτρας. Ένα μήνυμα στέλνουμε σήμερα από εδώ,...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με χιόνια και στην Αττική

Με χιόνια και καταιγίδες ξεκινά ο καιρός του Σαββάτου...

Ευρωπαϊκό μέλλον για το Κίεβο, με πολλούς αστερίσκους

Τη στήριξή της προς το Κίεβο επανέλαβε σήμερα η...
Διαφήμιση