Το κύκλωμα παιδεραστίας του Κολωνού και οι σχέσεις του με την Greek Mafia

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την ύπαρξη κυκλώματος παιδεραστίας διερευνούν οι αστυνομικές αρχές, με αφορμή την υπόθεση μαστροπείας της ανήλικης στον Κολωνό. Για τον λόγο αυτόν, δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών κατηγορούμενων και προφυλακισθέντων για σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης έναντι αμοιβής.

Σκοπός της συγκεκριμένης δημοσιοποίησης είναι να ερευνηθεί η τέλεση αντίστοιχων αξιόποινων πράξεων «σε βάρος απροσδιόριστου αριθμού ανηλίκων» και «να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών». Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με τις αρχές να διευκρινίζουν ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι ήδη στη φυλακή, όπως και οι πρώτοι που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση: ο Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος άλλαξε κελί στις φυλακές Γρεβενών, καθώς φαίνεται να έχει προκλητική συμπεριφορά έναντι των συγκρατουμένων του και να μην αντιλαμβάνεται τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται με βάση το κατηγορητήριο και τις ενδείξεις ενοχής του.

Και αν ο Ηλίας Μίχος θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι στο εδώλιο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εκείνο που μένει αδιευκρίνιστο είναι ποιος θα έχει τον ρόλο υποστήριξης της κατηγορίας, με δεδομένο ότι η μητέρα του παιδιού κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία και ο πατέρας της αδυνατεί να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο.

Συγγενείς του παιδιού, που θα μπορούσαν να το κάνουν, στηρίζουν τη μητέρα, πιστεύοντας στην αθώωσή της, ενώ η 12χρονη δεν την εμπλέκει σε καμία κατάθεσή της στους ψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων. Ο δικηγόρος της 37χρονης, Απόστολος Λύτρας, ευελπιστεί ότι θα αποσαφηνιστεί η μη εμπλοκή της μητέρας και η ίδια θα αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας ενάντια σε όσους εκμεταλλεύτηκαν και κακοποίησαν το παιδί της. Βασική υπερασπιστική γραμμή της κατηγορούμενης είναι ότι τα μικροποσά που την εμπλέκουν στην υπόθεση βρέθηκαν σε λογαριασμό της τον οποίο δεν διαχειριζόταν η ίδια, αλλά ο Ηλίας Μίχος.

Στο μεταξύ, την, έστω και έμμεση, σύνδεση που υπάρχει με τον οίκο ανοχής όπου ο 53χρονος φέρεται να εξέδιδε τη 12χρονη ανέδειξε η δημοσιογραφική ομάδα Reporters United, ρεπόρτερ της οποίας (Μπάμπης Πολυχρονιάδης) είναι ο μόνος που παρακολουθεί στο Εφετείο τη δίκη κυκλώματος διαφθοράς που εκμεταλλευόταν οίκους ανοχής και παράνομα καζίνα. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το 2018 η ΕΥΠ και συμμετείχαν βαριά ονόματα της Greek Mafia, δικηγόροι αλλά και υψηλόβαθμοι εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί.

Το κύκλωμα είχε εντοπιστεί μέσω φυσικών και τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, από το 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, με τις συνομιλίες να είναι καταγεγραμμένες σε περισσότερα από εκατό CD. Η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε περί το ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα και «αρχιταμίας» ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας, που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Εξαιτίας των σχέσεων που διατηρούσε με τον Δ. Μάλαμα ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, τελούσε και εκείνος υπό παρακολούθηση. Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, πριν δολοφονηθεί, άφηνε να εννοηθεί σε δημοσιεύματα και δηλώσεις ότι κάποιες δολοφονίες νονών και μπράβων πιθανώς να έγιναν από το (παρα)κράτος.

Αρχικά, ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονταν να είναι 16 εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, 6 δικηγόροι, πρώην βουλευτής, ο δημοσιογράφος, επιχειρηματίες και άνθρωποι της νύχτας. Η δικογραφία σχηματίστηκε με βάση πόρισμα 70 σελίδων της ΕΥΠ, ενώ στη δίκη υπάρχουν 19 κατηγορούμενοι: πέντε αστυνομικοί, τρεις δικηγόροι και οι υπόλοιποι είναι κυρίως άνθρωποι που δούλευαν για τον Δ. Μάλαμα, εισπράττοντας χρήματα για «προστασία».

Η δίωξη σε βάρος τους είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα για εμπορία επιρροής, παράβαση καθήκοντος, δωροδοκία υπαλλήλου κ.ά., ενώ για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της δωροληψίας αναμένεται να γίνει άλλη δίκη. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνονται ένας αστυνομικός διευθυντής και ένα πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής.

Η πολυπράγμων «Μαρίνα»

Δεν κάθονται σε έδρανα των κατηγορουμένων ο δολοφονηθείς στα Βριλήσσια τον Δεκέμβριο του 2020 μεγαλονονός Δημήτρης Καπετανάκης («Καπέ») και ο 57χρονος απότακτος αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστος, που στις 30 Απριλίου 2018 δολοφονήθηκε έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Ο τελευταίος συμπεριλαμβανόταν στο πόρισμα του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη ως διοικητής του Α.Τ. Φιλοθέης σχετικά με την ύπαρξη κυκλώματος έκδοσης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς επί πληρωμή και είχε αθωωθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Reporters United, ο οίκος ανοχής όπου ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη βρέθηκε και διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί ως studio στην οδό Κασσάνδρας 6, στον Βοτανικό. Ιδιοκτήτριά τους φέρεται μια εβδομηντάχρονη με το ψευδώνυμο «Μαρίνα», η οποία είναι επίσης ανάμεσα στους κατηγορούμενους της εν εξελίξει δίκης.

«Στο πόρισμα 70 σελίδων που είχε συντάξει η ΕΥΠ, η “Μαρίνα” εμφανιζόταν αφενός ως ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής και αφετέρου ως το άτομο που συγκέντρωνε για λογαριασμό του κυκλώματος τα λεφτά της προστασίας από όλα τα Studio του Βοτανικού και της Καλλιθέας», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει πως ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσίασαν οι Reporters United, είχε σφραγιστεί τον Ιανουάριο του 2020 και είναι άγνωστο πώς συνέχιζε να λειτουργεί.

*Ρεπορτάζ των Μάνου Τσαλδάρη, Γιώτας Τέσση

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: Ο ανανεωμένος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλύπτει άνετα όλη την κεντροαριστερά (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη στο Euractiv παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας...

Φτωχότερος ο κόσμος του θεάτρου: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η ηθοποιός, Άννα Παναγιωτοπούλου, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία...
Διαφήμιση