Το ΚΚΕ καταγγέλλει επίθεση της αστυνομίας σε στελέχη του στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα ‘Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί’. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών.

Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.


«Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!» τονίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του, την άγρια καταστολή στηλίτευσε και ο ίδιος ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Δελής.

Όπως τόνισε, η αστυνομία απαγόρευσε την έξοδο στον ίδιο και σε μέλη του ΚΚΕ αποκλείοντας την πόρτα με τις ασπίδες και με σπρωξιές, ζητώντας τα στοιχεία, απειλώντας με συλλήψεις. «Μας έσπρωχναν, μας χτυπούσαν στα πόδια και έξω έριξαν και χημικά», κατήγγειλε ο Γ. Δελής, ο οποίος γνωστοποίησε μάλιστα στους άνδρες των ΜΑΤ την βουλευτική του ιδιότητα. Την ίδια ώρα, άλλη διμοιρία επιτέθηκε με γκλομπ και χημικά στα μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν έξω από τον Λευκό Πύργο.

«Είναι ντροπή πραγματικά», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, την ώρα που «το αίμα δεν των θυμάτων δεν έχει στεγνώσει ακόμα, η αστυνομία να αντιμετωπίζει έτσι μια λαϊκή κινητοποίηση». Και κάλεσε τους αρμόδιους να βρουν τις ευθύνες αυτών που οδήγησαν τόσους ανθρώπους στο θάνατο.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση