Το εργασιακό νομοσχέδιο-τερατούργημα του Άδωνι σχολιάζεται αρνητικά και εκτός συνόρων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Καθόλου δεν άρεσε στον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, η αναφορά που επιφύλαξε για τη χώρα μας, η Γιολάντα Ντιάζ, μιλώντας στην ισπανική Βουλή.

Η προερχόμενη από την Αριστερά αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας «στόχευσε» στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προώθησε ο κ. Γεωργιάδης, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, η Γ. Ντιάζ το παρουσίασε ως παράδειγμα προς αποφυγή. 

«Στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί ότι είναι δυνατόν να γυρίσουμε αιώνες πίσω στα εργασιακά δικαιώματα. Πρέπει να οδηγήσουμε σε ένα προοδευτικό κύμα στην Ισπανία και την Ευρώπη, που είναι ικανό να προωθήσει την προστασία των εργαζομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ισπανίδα αξιωματούχος.

Το αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη «πέρασε» πρόσφατα από τη Βουλή μόνο με τις ψήφους του κυβερνώντος κόμματος. Μεταξύ άλλων, το ν/σ θεσπίζει τη νομιμότητα της εργασίας σε δύο εργοδότες για έως 13 ώρες την ημέρα και ποινικοποιεί περαιτέρω τον συνδικαλισμό. Το εν λόγω νομοσχέδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν 24ωρη πανελλαδική απεργία και κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε αυτή η δυσμενής αναφορά στο ν/σ από αξιωματούχο ευρωπαϊκής χώρας, προέβη σε μια μακροσκελή τοποθέτηση μέσω των κοινωνικών δικτύων. 

Παραθέτοντας διάφορα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε «την Ελλάδα σε πολύ χειρότερη θέση από την Ισπανία» και σήμερα «είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από αυτήν». Ωστόσο, ούτε λέξη από τον υπουργό επί της ουσίας, δηλαδή για τις αλλαγές που φέρνει το ν/σ, το οποίο γυρνάει τα εργασιακά δικαιώματα αιώνες πίσω. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ασυλία με μνημονιακή τροπολογία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

*Του Κώστα Πουλακίδα - Με μνημονιακού ύφους τροπολογία η...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τσουχτερές τιμές στα νέα «πράσινα» τιμολόγια – Οι τιμές των προμηθευτών

Μεγάλες αποκλίσεις στις προσφορές των προμηθευτών για το "πράσινο"...

Ο Χρήστος Ράμμος καταγγέλλει: Προσπάθειες να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ – Απειλές από όργανα του κράτους

Την προσπάθεια να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ, καθώς και σοβαρά ζητήματα...

Υποσχέσεις Μητσοτάκη από την COP28 για μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά...
Διαφήμιση