Θρασύδειλη επίθεση Πολάκη κατά Νέας Αριστεράς και η απάντηση της νεοϊδρυθείσας Κ.Ο.

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Φοίβου Κλαυδιανού –

Πηγές της Νέας Αριστεράς στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, κάνοντας λόγο για «θρασύδειλες αναρτήσεις», «ανακύκλωση σεναρίων συνομωσίας» και βούρκο σκανδαλολογίας.

Σκληρή αντιπαράθεση βγαλμένη από την περίοδο της διάσπασης πριν μερικούς μήνες ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, με τα συνήθη χαρακτηριστικά και πρωταγωνιστές, δηλαδή την εχθροπάθεια, τους οξύτατους χαρακτηρισμούς, τον Παύλο Πολάκη και τα τρολ του διαδικτύου.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ένα ρεπορτάζ δημοσιογράφου Ρενάτο Λέκκα στο ONE, σύμφωνα με το οποίο μία διαφημιστική σύμβαση ανάμεσα στο Ινστιτούτο Eteron, ιδιοκτησίας Δημήτρη Μάρη και την εφημερίδα «Η Αυγή», ιδιοκτησίας κατά πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπηκε λίγο μετά τη νίκη Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Κουμουνδούρου, φανερώνοντας εμμέσως, σύμφωνα με την εκτίμηση ορισμένων, την προτίμηση του επιχειρηματία στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο Πολάκης έδωσε το έναυσμα της επίθεσης

Μολονότι το ρεπορτάζ προβλήθηκε πριν λίγες μέρες, χθες το μεσημέρι προέκυψε η σκληρή σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο, δηλαδή τον Παύλο Πολάκη, οποίος προχώρησε σε σχετική ανάρτηση διανθισμένη με ειρωνείες περί «ηθικού πλεονεκτήματος». Η συγκεκριμένη ανάρτηση Πολάκη πήρε το νήμα, ως συνήθως, από αντίστοιχες αναρτήσεις ανώνυμων και επώνυμων τρολ, αλλά κυρίως έδωσε το σύνθημα για νέες και πολύ οξύτερες επιθέσεις αυτών των λογαριασμών. «Πουλημένοι», «εξουσιομανείς», «καρεκλοκένταυροι», «αποστάτες», «ψευτοαριστεροί», «αλήτες», «ριζοσπάστες του κώλου», «υπονομευτές», ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύθηκαν από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη προς τα στελέχη της Νεας Αριστεράς και ιδίως την Έφη Αχτσιόγλου, με τα βέλη τους να στοχεύουν και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Eteron και είχε στηρίξει προσωπικά την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου.

Νέα Αριστερά: Σενάρια συνομωσίας του Πολάκη

Πηγές της Νέας Αριστεράς απάντησαν στον κύριο Πολάκη, κάνοντας λόγο για «νέα θρασύδειλη ανάρτηση Πολάκη», «ανακύκλωση σεναρίων συνομωσίας» και βούρκο σκανδαλολογίας. Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος, οι ίδιες πηγές σημείωναν πως «κανένα στέλεχος της Νέας Αριστεράς δεν είχε καμία σχέση, ούτε και γνώση των οικονομικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων που συνάπτανε τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και ότι, «όπως προκύπτει από τα ήδη δημοσιευθέντα στοιχεία, η εν λόγω σύμβαση είχε καταληχθεί και συμφωνηθεί πριν καν τις δεύτερες εθνικές εκλογές του 2023».

Κεκαλυμμένη επίθεση Κασσελάκη στον Τσίπρα

Πάντως, έως τώρα, το ρεπορτάζ για τις σχέσεις του κυρίου Μάρη με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαμφισβήτητο ως προς ένα στοιχείο. Και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι ο γνωστός επιχειρηματίας είχε απευθείας σχέσεις με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο φέρονταν να εκτιμούσε βαθιά ως πολιτική προσωπικότητα. Επομένως, ενδεχομένως ο νέος καβγάς ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για μία ακόμη φορά να αντανακλά μια κεκαλυμμένη αντιπαράθεση της νέας ηγεσίας της Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα, δεδομένου ότι ο κύριος Πολάκης γνωρίζει πολύ καλά όλα τα δεδομένα των προηγούμενων χρόνων.

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αύξηση μισθών, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

*Γράφει η Μαρία Καραμεσίνη - Χωρίς αύξηση μισθών και...

Ελληνική οικονομία: Μήπως ετοιμάζεται μια νέα φούσκα;

*Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας - Δύο βασικά χαρακτηριστικά της...
Διαφήμιση