Θεσμική πρωτοβουλία από Τσίπρα: Εκδήλωση στις αρχές Σεπτέμβρη για Δικαιοσύνη, ΜΜΕ και ΕΥΠ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με μία μεγάλη εκδήλωση με ισχυρό συμβολικό φορτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας απαντούν επί της ουσίας στη θεσμική εκτροπή Μητσοτάκη.

Πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο «Κράτος Δικαίου σε κρίση» και ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος η οποία αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών στην Αττική στις 21 Ιουλίου η οποία προφανώς και μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές λαμβάνει άλλη διάσταση. 

Συγκεκριμένα, υπό το τρίπτυχο «Δημοκρατία, Διαφάνεια, Λογοδοσία» ο Αλέξης Τσίπρας θα δημοσιοποιήσει τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή της χώρας στις θεσμικές ράγες σε κρίσιμους πυλώνες για τη Δημοκρατία όπως η Δικαιοσύνη και η Ενημέρωση αλλά και σε κρατικές υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προϊδέασε την Παρασκευή στην ολομέλεια στη Βουλή για τις υποκλοπές λέγοντας επί λέξει: «Παραιτηθείτε, κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει για εμάς άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα» εκφράζοντας μάλιστα και την αρνητική έκπληξή του από την αναφορά Μητσοτάκη ότι η ΕΥΠ λειτουργεί ως κράτος μέσα στο κράτος χωρίς να ενημερώνει κανέναν, ούτε και τον πρωθυπουργό της χώρας! 

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr εκτός από τον πρόεδρο και το think tank που τον πλαισιώνει θα μιλήσουν επιστήμονες και πανεπιστημιακοί. Η σχετική λίστα άλλωστε δεν έχει κλείσει ακόμη.

*Ρεπορτάζ του Δημήτρη Χατζηνικόλα στο documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση