Τέμπη: Στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στη Βουλή μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες η δημόσια συζήτηση για την τραγωδία στα Τέμπη, στον απόηχο των κυνικών δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη και ενώ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το πώς πρέπει να διερευνηθούν πολιτικά οι αιτίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που έχει καταγγελθεί ως έγκλημα.

Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όπως αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η πρόταση του ΚΚΕ αναμένεται να γίνει δεκτή, καθώς αναμένεται να την στηρίξει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας, όπως έχει δηλώσει για το μεν κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για την Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το χρόνο έναρξης της εξεταστικής Επιτροπής και λήξης του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης, θα καθορίσει η Ολομέλεια.

Στο μεταξύ, σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατέθεσε αίτημα για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, βάζοντας στο «στόχαστρο» τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και ΝΔ, Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζητά η προκαταρκτική εξέταση να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717/2014 με τίτλο  «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» και οι οποίες οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στην απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών.

Απ’ την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει ότι δεν αρκεί η Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνηθεί ικανοποιητικά το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα και απαιτεί τη σύγκληση Προανακριτικής Επιτροπής για τον σκοπό αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταθέσει αίτημα για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, το αντικείμενο της οποίας θα ξεκινά από τη διενέργεια του διαγωνισμού για τη σύναψη της σύμβασης 717/2014 βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής και θα συμπεριλαμβάνει και τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών Υπουργών και Υφυπουργών για το έγκλημα των Τεμπών τον Φλεβάρη του 2023, γνωστοποίησε η Κουμουνδούρου.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση