Τέμπη: Με καθυστέρηση βρήκαν εκρηκτικά υγρά και αέρια σε προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών έρχονται ακόμα στο φως νέες πληροφορίες, που προσβάλλουν τη μνήμη των 57 θυμάτων και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων, ο Βασίλης Κοκοτσάκης, φέρεται να αποκάλυψε την ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, προπάνιου, βουτάνιου στον τόπο της τραγωδίας.

«Αυτά δεν όφειλαν να βρίσκονται εκεί» εξήγησε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του συλλόγου συγγενών αναφερόμενος στην τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη. «Μετά από επτά μήνες που βρέθηκαν εκεί, φανταστείτε τι μπορούσε να υπάρχει τις πρώτες μέρες, τονίζοντας ότι οι πραγματογνωμοσύνες θα έπρεπε να είχαν γίνει τις δύο – τρεις πρώτες μέρες από δικαστικούς πραγματογνώμονες» επεσήμανε και κατήγγειλε μεγάλη καθυστέρηση στις  πραγματογνωμοσύνες.

«Δεν βρέθηκε έλαιο σιλικόνης» είπε προαναγγέλλοντας: «θα αποδομήσουμε το έλαιο σιλικόνης και θα φανούν οι ψευδείς καταθέσεις των πραγματογνωμόνων». «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ούτε εμείς ούτε ο ελληνικός λαός πως το έλαιο σιλικόνης προκάλεσε αυτό το “μανιτάρι”. Αν ήταν θα έκαιγε τουλάχιστον τέσσερις – πέντε μέρες ή θα είχε ανατινάξει όλο το θεσσαλικό κάμπο» επέμεινε.

Και έκανε λόγο για πολύ σημαντικά στοιχεία από τη δειγματοληψία του Χημείου του κράτους και στο χώρο του Ευαγγελισμού, όπου έγινε το δυστύχημα, και στο Κουλούρι, όπου πετάχτηκαν τα υπολείμματα από το μπάζωμα, και από προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «98.4» ο κ. Κωνσταντινίδης πως είδε ο ίδιος τα αποτελέσματα στη δικογραφία από τη συμπληρωματική μήνυση κατά της περιφέρειας, του περιφερειάρχη και του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, και έθεσε υπόψη του δικαστικού πραγματογνώμονα και του αρμόδιου ανακριτή. 

«Η υπόθεση αρχίζει και βρωμάει πολύ περισσότερο από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε. Όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί» τόνισε και ζήτησε να απαντηθούν μεγάλα ερωτήματα, τα οποία μένουν αναπάντητα:

  • για ποιο λόγο δεν περιφρούρησαν οι δικαστικές αρχές το χώρο του εγκλήματος καταργώντας τους κώδικες που προβλέπουν ότι μένουν άθικτα τα πράγματα και δεν κουνιέται τίποτα μέχρι να τελειώσει η ανάκριση
  • ποιός έδωσε εντολή να μετακινηθούν τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχείας σε περιοχή στο Κουλούρι, χωρίς να εκλεχθούν τα εμπορεύματα που υπήρχαν
  • ποιός έδωσε εντολή να σηκωθεί έδαφος 70 εκατοστά με 1 μέτρο χώμα και να πεταχθεί στο Κουλούρι με υπολείμματα και βιολογικό υλικό των ανθρώπων
  • θα ξεκινήσει η ανάκριση για δίωξη

Ο κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως χρειάστηκε σταλεί εξώδικο στον ανακριτή στις αρχές καλοκαιριού για να γίνουν έστω και καθυστερημένα βήματα. Όπως είπε, ο εφέτης – ανακριτής Σωτ. Μπακαϊμης θα εξετάσει τα νέα στοιχεία, ενώ αναμένεται η ανάκριση στο πλαίσιο της άσκησης δίωξης κατά του Κώστα Αγοραστού για παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση