ΣΥΡΙΖΑ: Στο φουλ οι “μηχανές” – Τι θεωρεί κλειδί ο Τσίπρας για την εκλογική νίκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επισήμως σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το σύνθημα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παρότι το επόμενο διάστημα θεωρείται περίοδος διακοπών αυτό δεν θα ισχύσει για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κινούνται πλέον με γνώμονα τις πρόωρες εκλογές που εκτιμούν πως θα γίνουν – το αργότερο- στις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: Με όχημα την λαϊκή αγανάκτηση από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κερδίσει («με διαφορά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας) στην κάλπη της απλής αναλογικής. Έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση και να μπει φρένο τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που βασίζονται στο ενδεχόμενο μιας διπλής, ακόμη και τριπλής, εκλογικής αναμέτρησης.

Οι 70 κρίσιμες μέρες

«Για να κερδίσουμε τον Σεπτέμβρη, πρέπει να δουλέψουμε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες απευθυνόμενος στους βουλευτές ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως η έναρξη του προεκλογικού αγώνα. Επισήμανε ότι «αυτές οι 60-70 κρίσιμες μέρες που έχουμε μπροστά μας, θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους βουλευτές και κατ’ επέκταση από το σύνολο των στελεχών του κόμματος να απευθυνθούν στην κοινωνία και να γειωθούν με τον κόσμο. Στοιχείο το οποίο στην Κουμουνδούρου θεωρούν κλειδί για την εκλογική νίκη. «Το επόμενό διάστημα διατάσσουμε τις δυνάμεις μας σε θέσεις εξωστρέφειας» σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «οι στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα σ’ αυτό τον προσανατολισμό είναι. Ακόμα και η οργανωτική διάταξη του κόμματος σ’ αυτό τον προσανατολισμό θα είναι» τονίζοντας πως «η παρουσία μας μέσα στην κοινωνία είναι αυτή που μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι».

Με τα media κόντρα

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η εκλογική μάχη θα δοθεί κόντρα στους «μιντιακούς» συσχετισμούς. Πιστεύουν ότι εικόνα που υπήρχε έως σήμερα, δηλαδή οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να καλύπτουν το 75% του τηλεοπτικού χρόνου με αντίστοιχη να είναι η στα έντυπα και ψηφιακά ΜΜΕ θα διατηρηθεί αν δεν οξυνθεί.

Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην οργανωτική του διεύρυνση που επιτεύχθηκε στις εκλογές της 15ης Μαϊου. Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «θα έχουμε κάτι που δεν είχαμε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Θα έχουμε την ενεργό συμμετοχή και τη στήριξη, θα έχουμε τον ενθουσιασμό των 170.000 μελών μας και κυρίως των περισσότερων από τα 110.000 μέλη μας που εγγράφησαν στην εκλογική διαδικασία του περασμένου Μάη. Άρα λοιπόν θα έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας, να πολλαπλασιάζουμε τη φωνή μας, τη δύναμή μας».

Συνωστισμός για τα ψηφοδέλτια

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη φαίνεται να καταγράφεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δυναμική για ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια. Ένα στοιχείο που μάλλον θα δυσκολέψει την δουλειά της Επιτροπής Ψηφοδελτίων που απαρτίζεται από την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη και τον Διευθυντή του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καλογήρου. Πάντως – σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες – κριτήριο για την επιλογή θα είναι η διεύρυνση της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, το στίγμα της ανανέωσης που επιθυμεί να δώσει και φυσικά η ισόποση συμμετοχή των δύο φύλων. Στοιχείο που διαφοροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου στο news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Όπου βροντές και αστραπές περίμενε βροχές

*Της Ιωάννας Δρόσου - Σαράντα μέρες έχουν περάσει από...

Η ψηφιακή ζωή γεννά ψηφιακά άγχη και technnostress

*Της Εύας Αναστασιάδου - Πρόσφατα συνάντησα έναν παιδικό φίλο που...

Στράτος Φαναράς: «Δεν αρκεί ένα αντιΝΔ μέτωπο για την επόμενη μέρα του κομματικού συστήματος»

*Συνέντευξη στην Ιωάννα Δρόσου - Έρευνα της Metron Analysis εντοπίζει την...

Πυρά Εξαδάκτυλου κατά Άδωνι: Μην διώξεις τους ανθρώπους από τα νησιά – Σχόλιο από ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι και τα γαλάζια στελέχη έχουν φτάσει στο σημείο να προειδοποιούν...
Διαφήμιση