ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο βρίσκεται η χώρα με ευθύνη Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ στο BBC για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Μία εβδομάδα μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο και έχει γίνει δακτυλοδεικτούμενη σε όλη την Ευρώπη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «λίγες μέρες μετά το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί απροκάλυπτα μέσω της εξεταστικής να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, η χώρα μας για μια ακόμη φορά γίνεται αποδέκτης αρνητικής δημοσιότητας στην Ευρώπη».

Όπως επισημαίνει, στο εκτενές ντοκιμαντέρ του BBC γίνεται «γενική επισκόπηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, εστιάζοντας στις υποκλοπές, στις αγωγές κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα». 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «το BBC εστιάζει στις διαρκείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της ΑΔΑΕ, αρχικά για να απαγορευθεί αναδρομικά στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών η όποια ενημέρωση των θυμάτων των υποκλοπών και στη συνέχεια ώστε να σταματήσουν οι έρευνες της για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων και κρατικών αξιωματούχων». 

Επιπλέον, αναφέρει ότι «ειδική αναφορά γίνεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτραπεί από την ΑΔΑΕ η διασταύρωση της λίστας με τους 92 στόχους του Predator με την αντίστοιχη λίστα των επισυνδεδεμένων από την ΕΥΠ, κάτι που θα τεκμηρίωνε απόλυτα το ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator».

«Πλέον οι μάσκες έπεσαν», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, όσο και να προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της να στρέψει αλλού τις ευθύνες, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της δεν μπορούν να κρυφτούν». 

Θυμίζει τις «προκλητικές δηλώσεις εναντίον δημοσιογράφων του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μαρινάκη και του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Μαρκόπουλου», επισημαίνοντας ότι «αναδεικνύουν εμφατικά την αντίληψη της ΝΔ για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία».

«Η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο και έχει γίνει δακτυλοδεικτούμενη σε όλη την Ευρώπη». 

«Αλλά να το γνωρίζουν καλά οι κυβερνώντες: δεν θα τους περάσει. Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία δεν γίνονται ανεκτές οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εδώ με θεσμική ευθύνη για να υπερασπιστεί τη ελευθερία του Τύπου και την προστασία του κράτους δικαίου στη χώρα», καταλήγει.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση