ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφαία στελέχη μιλούν για την επόμενη ημέρα στο κόμμα και στη χώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις ιστορικές εκλογές της 15ης Μαΐου, μιλούν στο CNN Greece κορυφαία στελέχη του κόμματος που πήγαν πολύ καλά και στην ψηφοφορία από τη βάση για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Πρόκειται για τον Νίκο Παππά, βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών και τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτή Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Κώστα Ζαχαριάδη, βουλευτή Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών και τομεάρχη Εσωτερικών, τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, τον Αλέξη Χαρίτση, βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και την βουλεύτρια Άρτας και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη.

Νίκος Παππάς: Ιστορικό και αποφασιστικό βήμα για ένα ανοικτό κόμμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε ένα μεγάλο και ιστορικό πολιτικό άλμα. Όλες και όλοι εμείς, νέα και παλιά μέλη, κάναμε το αποφασιστικό βήμα για ένα πραγματικά ανοικτό κόμμα.

Με βάση την απόφαση του συνεδρίου, τα μέλη μας αποφασίζουν και συνδιαμορφώνουν. Χτίζουμε ένα κόμμα των μελών, το οποίο συσπειρώνει όλες τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος, όλον τον κόσμο από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στέλνουμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Μια αλλαγή που επιταχύνει η ανεπίστρεπτη φθορά Μητσοτάκη και η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος εγγυάται τη συγκρότηση μιας ισχυρής και μακροχρόνιας προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο».

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Δικαιώθηκε ο στόχος της αντιστοίχισης του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με την κοινωνική του βάση

«Η μαζική συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί σταθμό για τις πολιτικές εξελίξεις και ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Με 172.000 πλέον εγγεγραμένα μέλη, δικαιώθηκε ο στόχος της αντιστοίχισης του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με την κοινωνική του βάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ βγαίνει σήμερα ενισχυμένος και με νέα δυναμική. Το Συνέδριο και η εκλογική διαδικασία αποτελούν την αφετηρία της νικηφόρας πορείας μας στις εκλογές. Με τις προτάσεις, τις δεσμεύσεις και τη συλλογική μας δράση εκφράζουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική και κοινωνική αλλαγή και τη συγκρότηση μίας ισχυρής προοδευτικής διακυβέρνησης.

Κώστας Ζαχαριάδης: Η προσπάθεια για διεύρυνση συνεχίζεται

Με αισιοδοξία! Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από ένα κόμμα λίγων δεκάδων χιλιάδων μελών, έγινε ένα μεγάλο, μαζικό κόμμα εκατοντάδων χιλιάδων μελών. Αποτελεί δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα, που με πολιτικό θάρρος τόλμησε το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, την αντιστοίχιση του εκλογικού και του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με τον κομματικό. Είναι μεγάλη η ευθύνη για τη νέα Κεντρική Επιτροπή να συντονίσει και να οργανώσει την συλλογική μας προσπάθεια από εδώ και πέρα. Η 15η Μαΐου ήταν μια ημέρα σταθμός, αλλά όχι το τέλος της διαδρομής. Η προσπάθεια για διεύρυνση, ποιοτικό μετασχηματισμό και προγραμματική ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζεται.

Κώστας Αρβανίτης: Αλλάζουμε το κόμμα μας, αλλάζουμε τα πάντα

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία θα είναι διαφορετική. Κι όσο κι αν αυτό φαίνεται ταυτολογία, κενή περιεχομένου, δεν είναι: το μεγαλύτερο Αριστερό κόμμα στην Ευρώπη δεν αντέχει να πορεύεται με πενιχρά ερείσματα ή διασπασμένο σε κρίσιμους χώρους όπως η Αυτοδιοίκηση, ο συνδικαλισμός, το φοιτητικό κίνημα.

Το κόμμα των 170.000 μελών είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ να απλωθεί παντού. Να κάνει την πολιτική υπόθεση μέσα στο σύλλογο, στο σωματείο, στη γειτονιά. Να ακούει, για να μπορεί μετά να ακούγεται. Να κάνει τη διαφωνία σύνθεση και υπέρβαση και όχι παραπολιτικό ή διαρροή, όπως στα κόμματα παλαιάς κοπής.

Με τις βιβλιοθήκες μας, τις δημοκρατικές μας παραδόσεις, τα οράματά μας, αλλάζουμε εμείς, αλλάζουμε το κόμμα μας, αλλάζουμε τα πάντα.

Αλέξης Χαρίτσης: Κοινωνική ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

«Με την μαζική τους συμμετοχή στις εκλογές της 15ης Μάϊου, οι πολίτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Στις σημερινές αντίξοες συνθήκες, η κοινωνική ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συνδέεται με αυξημένες και συγκεκριμένες απαιτήσεις. Η ελληνική κοινωνία δεν περιμένει μια απλή κομματική εναλλαγή. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανάσχεσης της πληθωριστικής κρίσης, θωράκισης της κοινωνίας και δίκαιης ανάπτυξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ των 172.000 μελών, το μεγάλο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, είναι η ηγεμονική πολιτική δύναμη που οφείλει και μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την ιστορική ευθύνη. Υλοποιώντας ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού ρεαλισμού που θα δώσει προοδευτική διέξοδο στις πολλαπλές κρίσεις του καιρού μας και θα μετασχηματίσει προς όφελος των πολλών την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας».

Όλγα Γεροβασίλη: Ο ανανεωμένος ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία έτοιμος να υλοποιήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του

«Ενώ η οργή και η αγανάκτηση στην κοινωνία γιγαντώνονται εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι επέλεξαν να μετατρέψουν αυτά τα συναισθήματα σε πολιτικό μήνυμα και δράση. Με τη συμμετοχή τους διαδήλωσαν τη διάθεσή τους να συμβάλουν στην πολιτική αλλαγή με προοδευτική διακυβέρνηση και εγγυητή τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ανανεωμένος, μαζικός και δυναμικός ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην κοινωνία και τις ανάγκες της, είναι έτοιμος να υλοποιήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του με κυβερνητικό έργο, αρχής γενομένης από τις 5+ 1 προτεραιότητες που παρουσίασε στο Συνέδριο ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

*Ρεπορτάζ του Γιάννη Συμεωνίδη στο cnn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Παραίτηση του προέδρου της Βουλής του Καναδά μετά την απόδοση τιμών σε Ουκρανό ναζί

Οπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά παραιτήθηκε την Τρίτη,...

Αναστέλλουν, αλλά για ένα έτος, την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα καμένα του Έβρου 

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε...

Ενωτικοί και σε αντίθετη γραμμή με τον Φίλη, Θεοχαρόπουλος και Καλπάκης

Έχει το ενδιαφέρον του. Σε αντίθεση με το Νίκο Φίλη,...

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει 6.000 απολύσεις από τα νοσοκομεία και εισβολή εργολάβων

Το πάρτι των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία με την ανοχή του υπουργείου Υγείας και τον εργασιακό...
Διαφήμιση