ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά ζητούν έρευνα από την Μενδώνη για το κύκλωμα εκβιαστών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η εμπλοκή στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού στο κύκλωμα διαφθοράς στο κέντρο της Αθήνας, είναι αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Κυριακή Μάλαμα.

«Θα πρέπει άμεσα, εκτός από την απομάκρυνση των εμπλεκομένων, να διενεργηθεί και υπηρεσιακός έλεγχος του εύρους των παρανομιών τους» και ζητούν από την υπουργό Πολιτισμού να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διενεργηθεί εσωτερικός έλεγχος, να διαπιστωθεί το εύρος των παρανομιών στις οποίες εμπλέκονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της διοικητικής ιεραρχίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ζητούν επίσης να διερευνηθεί εάν είχαν υπάρξει το επίμαχο διάστημα δράσης του εν λόγω κυκλώματος σχετικές καταγγελίες στο υπουργείο Πολιτισμού για «παράνομες διευκολύνσεις σε επιχειρηματίες» από υπαλλήλους του και, αν ναι, σε ποιες ενέργειες προέβη μέχρι σήμερα.

Νάσος Ηλιόπουλος: Θα προχωρήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο σε έλεγχο των υποθέσεων;

Στην ολομέλεια της Βουλής έφερε το ίδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος. «Νομίζω δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και πρόσθεσε ότι πρόκειται για συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Πολιτισμού, στενούς συνεργάτες του κ. Τσιακοπιάκου -γνωστός από το σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας- και διορισμένους σε κρίσιμες επιτροπές από την κ. Μενδώνη, οι οποίες σχετίζονται με την παράνομη δράση τους.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι κι αυτοί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ενώ αποτελούν σταθεροί κόλακες της κ. Μενδώνη και συκοφάντες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Βάσει των παραπάνω, ο κ. Ηλιόπουλος έθεσε κλείνοντας ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση: «Θα προχωρήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο σε έλεγχο των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται οι συγκεκριμένοι στις επιτροπές που είχαν διοριστεί από την κ. Μενδώνη;». Και κατέληξε λέγοντας πως, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα αποδειχθεί πως «είστε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα, όχι απλά να βάζει πλάτη σε μαφίες, αλλά να μοιράζεται και τη λεία με μαφίες».

Πηγή: kosmodromio.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση